Vær da fullkomne

Vær da fullkomne

Jesus vil ikke bare hjelpe oss med de små tingene.

I går satt jeg på toget og leste en bok av C.S. Lewis. Der forteller han en historie om seg selv da han var liten og hadde tannverk. Han visste at han hadde vondt i tennene og at dersom han gikk til moren sin, så kunne han få smertestillende. Allikevel var han skeptisk til å fortelle henne om det. For han visste at dersom han fortalte moren at han hadde vondt, ville hun ikke stoppe med bare smertestillende. Hun ville brydd seg så mye at hun ville skaffet ham time hos tannlegen.

Dette brukte Lewis  som et eksempel på hva Jesus ønsker å gjøre for oss. Ofte kommer vi til Jesus med et lite problem. Kanskje vi bare ønsker å ha en fin opplevelse på et møte eller å finne nøklene våre når vi har dårlig tid. Kanskje vi til og med skulle ønske at vi var snillere mot vennene våre. Jesus kan fikse alle disse tingene. Men det er ikke det Jesus vil hjelpe oss med. Jesus vil at vi skal bli fullkomne.

Hvis vi skal  være fullkomne, så er det ikke mange eksempler vi har å følge. Faktisk har vi bare ett fullkomment eksempel å strekke oss etter. Det er Jesus. Han fulgte lovene til punkt og prikke. Han elsker Herren sin Gud av hele sitt hjerte og sin neste som seg selv.

Så det er  dette vi må tenke når vi bedømmer vår egen innsats; Er jeg like god som Jesus? Og i enhver situasjon, må vi stille oss spørsmålet; Hva ville Jesus gjort? Dette høres ut som en klisjé fra WWJD-armbåndene. Men dersom vi faktisk tenker over hva slags perfekt norm det er vi står overfor, så vil vi innse hvor mye vi trenger Jesus. Ikke bare som forbilde, men som frelser.

Vær da fullkomne slik deres himmelske Far er fullkommen.
Matt 5,48

Bønn:
Kjære Jesus.
Takk for at du har levd det livet jeg ikke klarer å leve.
Gi meg styrke til å likne deg i det jeg gjør og tenker.
La meg få del i det livet du har levd.
Amen

_________________________________________________________________