Ørkenperlen

Ørkenperlen

Noen ganger opplever man at livet er som å gå i en ørken.

Jeg har en Kristuskrans. Jeg vet ikke om du har sett en slik før? Det er ulike perler som har forskjellig betydning og det går an å bruke den når du ber.

Den ene perlen  heter ørkenperlen. Jeg tror den er der fordi noen ganger opplever man at livet er som å gå i en ørken. Det er tørt, sola er brennedne, man er tørst, sliten og orker ikke gå lenger. Din ørkenvandring kan handle om noe helt annet enn den gjør for noen andre.

Uansett, så er veien gjennom ørkenen tung å gå

Noen har mistet  en de er glad i, er syk, har opplevd at de har et vondt forhold til andre mennesker eller til seg selv. Andre kan ha påført deg noe vondt eller så kan det være at man rett og slett ikke har mer energi igjen. Uansett, så er veien gjennom ørkenen tung å gå.p>

Gud ledet Israelsfolket gjennom ørkenen i 40 år. Israelsfolket klagde til Gud. De var sultne og en annen gang var de tørste. Gud gav folket vann å drikke og han gav dem ny mat fra himmelen hver eneste dag. Gud sørget for dem. Om dagen var han med dem i en skystøtte og om natten var han med i en ildstøtte.

Jeg har hørt at det finnes oaser der

Jeg har ikke  vært i en ordentlig ørken, men jeg har hørt at det finnes oaser der. I salme 23 skriver David om Gud: «Han lar meg ligge i grønne enger, han fører meg til vann der jeg finner hvile, og han gir meg ny kraft.»

David forteller om Herren som er hans hyrde – David frykter ikke for noe vondt selv om han går i dødsskyggens dal fordi Gud er med han.
Jesus sier «kom til meg, alle dere som strever og bærer tunge byrder, og jeg vil gi dere hvile» (Matt 11,28)

Bønn

Kjære Gud,
takk for at du går med oss hver dag
og at du leder oss gjennom ørkenen.
Jeg takker deg for at når vi strever og bærer tunge byrder,
kan vi få komme til deg, og du vil gi oss fred.
Amen

__________________________________________________________________