Mer enn seier

Mer enn seier

Paulus skrev om en pokal som aldri vil ruste. Å vinne EM-pokalen regnes som skrap i forhold til denne.

Andakt

Andakten er skrevet av Fredrik Eriksen Sævik. Han er 21 år, kommer fra Ålesund og studerer medisin i Bergen.

De som kjenner  meg vet at jeg er veldig glad i fotball. Derfor har disse ukene vært et eldorado for meg, nemlig fotball-EM. At en hver dag i tre uker får se kamper av god kvalitet (godt over norsk tippeligastandard for å si det sånn) gleder ethvert fotballhjerte. Av 16 lag som er kvalifisert, står det igjen bare én vinner.

De har funnet ut at det er verdt alle lidelsene

Som kristne er  vi alle med på seierslaget. Jesus har seiret over døden, slik at vi får hvile i hans nåde på vei mot målet, som er Himmelen. Han kjøpte oss fri fra synden med sitt eget blod.

Selv om nåden er gratis, koster det likevel å følge Jesus. Mennesker verden over ofrer mye for å følge Ham. De blir hetset, fengslet og til og med drept på grunn av at de ikke vil fornekte troen. Hvorfor dette? De har funnet ut at det er verdt alle lidelsene.

Selv om vi  i Norge ikke opplever forfølgelse på samme måte, koster det å være kristen også her. Vi lever i en gjennomsekularisert kultur, der den kristne identiteten ofte neglisjeres. Det kan være tøft å måtte tåle sårende kommentarer, oppleve gruppepress eller frykt for å bli alene som kristen.

Det laget som har trent mest, ofret mest, og jobber for hverandre vinner pokalen

Hver dag må  vi vende oss vekk fra synden og mot Jesus. Mange vers i Bibelen utfordrer oss i forhold til hvordan vi lever. Det kan være lett å glemme, ignorere eller bortforklare slike bibelvers. Det er en åndelig kamp vi kjemper, men dersom vi holder ut vil vi nå målet vårt i Himmelen.

I Rom 8,37 står det: «Men i alt dette vinner vi mer enn seier ved ham som elsket oss».

Paulus sier også  i 1 Kor 9,24: «Vet dere ikke at på stadion deltar alle i løpet, men bare én får seiersprisen? Løp da slik at dere vinner den!» Og i vers 25: «Alle som deltar i kamplekene, må nekte seg alt. De gjør det for å vinne en seierskrans som visner, vi for å vinne en som aldri visner».

I dag avgjøres det hvem som vinner mesterskapet i fotball. Det laget som har trent mest, ofret mest, og jobber for hverandre vinner pokalen. Denne pokalen vil ruste, og vinnerlaget får ikke med seg denne den dagen de forlater jorden.

Eier du Jesus så eier du alt, mister du Jesus så mister du alt

Paulus skriver at  vi skal vinne en seierskrans eller en pokal som aldri visner eller ruster. Å vinne fotball-EM regnes som skrap i forhold til å komme hjem til Himmelen.

Bønn

Takk Jesus for at du døde og tok mine synder på deg. Takk for at jeg kan få være på ditt vinnerlag. Hjelp meg til å ta opp mitt kors og følge etter deg hver dag. Amen

For meg betyr  Jesus aller mest i livet. Som liten lærte jeg: «Eier du Jesus så eier du alt, mister du Jesus så mister du alt.» Noen har sagt at hvis en kristen forsto hvor stort det er å være frelst, ville vi dø av glede; den ufrelste dø av misunnelse. Hvis du ikke kjenner Jesus kan du be ham om å rense deg fra all synd, bo i hjertet, og være Herre i livet ditt.

Foto: