Guds lys i verdens mørke

Guds lys i verdens mørke

Jeg opplevde hvor utrolig god Gud er mot meg da sola stod opp en kald vintermorgen.

Andakt

Dagens andakt er skrevet av Veronika Vegge (22) fra Konsmo.

Jesus sier: «Jeg er verdens lys. Den som følger meg, skal ikke vandre i mørket, men ha livets lys.» (Joh 8,12)

Jeg hadde akkurat  stått opp en kald morgen for ikke så lenge siden. Jeg frøs og det var mørkt inne i leiligheten. Jeg satte meg i sofaen og kikket ut av vinduene. Når jeg satt der stod solen opp og tittet frem bak skyene. Jeg badet i sollys og deilig varme. Jeg åpnet Bibelen min og leste: «Slik skal lyset fra det høye gjeste oss som en soloppgang og skinne for dem som bor i mørke og dødens skygge, og lede våre skritt inn på fredens vei.» (Luk 1, 78-79)

Den morgenen viste Gud meg hvor utrolig god han er mot meg.Jeg ble minnet på hvordan vi lever i mørket når vi ikke kjenner frelsen. Gud ble menneske og gav seg selv for oss for at syndene våre skal bli tilgitt. Jesus er lyset som gjester oss som en soloppgang og skinner i mørket.

Han vil lede våre skritt inn på fredens vei

Jeg fikk kjenne  på kroppen hvor godt det er når solen skinner i mørket. Hvor mye bedre er vel ikke det lyset som har ført meg ut av dødens skygge og satt meg fri!

Bønn

Gud, takk for at du ble menneske og at du gav livet ditt for oss.Takk for at du har gitt oss livets lys og at du vil lede oss på fredens vei.Jeg ber om at flere mennesker kan få høre og tro at du har tilgitt dem.
Amen.

I tillegg fikk jeg lese at han vil lede våre skritt inn på fredens vei. Det er han som leder oss og ikke vi som skal finne veien på egenhånd. Jeg kan være trygg på at han vil lede meg på fredens vei.