Gud er med hver dag

Gud er med hver dag

Når jeg ikke vet Guds plan, men vil vite, leser jeg i Hebreerbrevet.

Sol. Ferie. Sove lenge. Makrellfiske. Fregner. Hytter. Lyse kvelder. Båtturer. Venner. Besøk. Frihetsfølelse. Is. Lesing. Sjø. Bading. Blomster. Lyden av gressklipper. Familiekos. Blå himmel. Grilling. Dette er noe av det jeg forbinder med sommer. Jeg bare elsker sommeren!

…uten å vite hvor han skulle

Samtidig kan sommeren  være ei tid som betyr slutten på noe, og en ny start. Det er mange ganger jeg ikke har visst hva jeg skal gjøre til høsten. Det kan være litt for lett å ville bestemme selv hvor veien går videre. Hvor jeg vil flytte, og hva jeg vil gjøre. Når jeg har vært i perioder hvor jeg ikke aner hva som skjer, men helst VIL vite det, har det vært godt å lese i Hebreerbrevet. Jeg ber jo om at Gud må lede meg, likevel kan det være vanskelig å se der og da hva Guds plan for livet mitt er. I Hebreerbrevet 11,8 står det: ”Ved tro var Abraham lydig da han ble kalt, så han drog ut til det sted han skulle få til arv. Og han drog av sted uten å vite hvor han skulle komme.”

Dette verset fascinerer  meg. I tro var Abraham lydig. Abraham diskuterte ikke med Gud. Han gikk og han stolte på at Gud hadde en plan – at Gud hadde kontrollen. Abraham stolte på at Gud ville være med ham. Det mest inspirerende i verset, synes jeg er den siste setningen. ”Og han drog av sted uten å vite hvor han skulle”. Abraham brøt opp med familie og venner, og han var lydig. Gud ledet Abraham til det sted han skulle få til arv. Abraham visste ikke hvor han skulle, men det gjorde Gud. Det kan vi også hvile i, at Gud har kontrollen og leder oss dit han vil ha oss. Der Gud vil ha oss vil alltid være det beste stedet å være.

Tørvi å la Gud ta kontrollen over livet vårt?

Jeg hadde ikke  likt å flytte hvis jeg ikke visste hvor jeg skulle. Som regel har jeg nok av bekymringer når jeg vet hvor og hva jeg skal. Jeg klarer liksom ikke å stole helt og fullt på Guds løfter. Men dette verset kan være nettopp en oppmuntring for oss. Vi kan stole på Guds løfter, og på hans omsorg! ”Jeg vil ikke slippe deg og ikke forlate deg. Vær frimodig og sterk.” Josva 1,5-6.

Gud har lovet at han vil være med oss hver eneste dag, og aldri slippe oss. Så er det opp til oss om vi tør å la Gud ta kontrollen over livet vårt?

Andakten er skrevet av Irene Pedersen.

Bønn

Kjære Gud. Takk at du har en plan med mitt liv. Hjelp meg til å lese i Bibelen, og be til deg, slik at du kan lede meg i din plan. Takk for at du har kontrollen, gjør meg tålmodig når jeg venter på dine bønnesvar, og la meg få hvile i at du har lovet å være med. Amen.