Godt budskap

Godt budskap

«Justinbieber: ...OFF TO EUROPE! PHASE 1 of operation secret concerts! lol. OSLO first stop. See u soon..» 

Andakt

Dagens andakt er skrevet av Hildegunn Haugen. Hun er arkitekt, og bor i Oslo.

Jeg så det første gang på en twitter-melding, og plutselig var nyheten overalt og gatene var overfylte av jenter det stod «I <3 JB» i ansiktet på. Den gode nyheten spredte seg raskt. Ingen klarte å holde på «hemmeligheten».

Det er ikke rett det vi gjør. Dette er dagen da vi kan bringe et godt budskap

I Andre kongebok  kapittel 6 og 7 står det om da kongen i Syria beleiret byen Samaria. Dette førte til en stor hungersnød i byen. Det var en fortvilet situasjon, og det står at de til og med spiste sine barn. (2 Kong 6, 28)

Rett utenfor byen holder 4 spedalske menn til. De er utestengt fra byen på grunn av sykdommen sin, og har mindre mat enn de inne i byen. Går de inn i byen sulter de, blir der hvor de er sulter de også. Derfor bestemmer de seg for å gå til syrerens leir. Enten vil syrerne drepe dem, eller så lar de dem leve. De har ingenting å tape.

De fire mennene  går inn i leiren, og finner til sin store overraskelse en tom leir. Syrerne er borte. Alle eiendeler og dyrene står der, men ingen folk. Gud hadde skremt dem med lyden av en stor hær, og hele hæren hadde flyktet til fots i redsel. Fire sultne menn begynner å ta for seg. Går inn i teltene, spiser, drikker og tar med seg gull og sølv. Men så sa de til hverandre: «Det er ikke rett det vi gjør. Dette er dagen da vi kan bringe et godt budskap. Tier vi stille og venter til morgenen gryr, så faller det skyld på oss. Så kom nå og la oss gå inn og melde det i kongens hus.»

Vi har funnet fulle telt. Telt som er fulle av gode gaver

Vi som er  kristne, vi er som de spedalske mennene. Vi har funnet fulle telt. Telt som er fulle av gode gaver. Av nåde, tilgivelse, åndens frukter, nådegaver, håp, frelse, mening i livet… Og dette er det nok av til alle. Det er ikke en begrenset mengde. Vi burde gjøre som de spedalske mennene, springe til de som ikke har hørt og fortelle om alt det gode vi har funnet.

Bønn

Jesus! Kom inn i mitt hjerte. Vis meg alt du har gjort for meg, og gi meg enda mer av dine gaver. Hjelp meg å se at jeg har tilgang på fulle telt, og hjelp meg å springe til de som ikke har sett det med det gode budskapet.

Det er noen  ganger vanskelig å se på menneskene rundt seg at de trenger det gode budskapet vi har å komme med; «Jesus lever, han har dødd for deg!» – Det føles nesten platt. Vi ser ikke hungersnøden som de og vi alle egentlig står midt opp i. Uten Jesus som redningsmann er vi alle fortapte. Alle trenger Jesus. Han ER den eneste veien til himmelen. Og vi får lov til å springe til de som ennå ikke vet det om det gode budskapet.