Et ønske oppfylt eller Jesus

Et ønske oppfylt eller Jesus

Jeg blir skikkelig glad hvis jeg oppdager et stjerneskudd. For da tror jeg at jeg kan jeg ønske meg noe. 

Andakt

Andakten er skrevet av Hildegunn Haugen.

Noen ganger blir jeg litt stressa når jeg ser et stjerneskudd. Jeg må ønske meg noe veldig lurt, og veldig bra og kanskje veldig fort… Det rare er at dette jo ikke er sant. Stjerner som er langt langt borte, og som sluknet for kjempelenge siden, men nå slukner for oss, kan ikke gi meg noen ting.

Når jeg snakkermed Jesus om ting, ser jeg det ofte i et annet lys også

Men det er én som kan. Og han har sagt; «Be, så skal dere få.» Jesus vil at vi skal komme til han med alle våre ønsker og våre drømmer. Det er ingen begrensninger for antall, eller en spesiell måte vi må snakke til han på. Han har alltid tid til å lytte. Vi får kanskje ikke det vi ber eller ønsker oss med en gang, eller hver gang.

Når jeg snakker med Jesus om ting, så ser jeg det ofte i et annet lys også. Kanskje ser jeg at mine ønsker ikke er så gode. Andre ganger får vi et nei, selv om det vi ber om er bra, og etter Guds vilje. Da får vi lov å fortsette å be. Han blir ikke lei av å høre på oss.

Dagen etterpå hadde jeg en litt ny forventning da jeg åpnet Bibelen

Han vil også  snakke til oss. For en stund siden fikk jeg et bibelvers fra Jesus. Jeg leste et vers i Bibelen min og senere på dagen fikk jeg det samme verset på sms. Da tenkte jeg: Dette betyr noe. Nå vil Jesus si noe akkurat til meg. Jeg tror at han gjorde også.

Men samtidig fikk det meg til å tenke hvor vanskelig det er for Jesus å si ting til meg. For jeg leser i Bibelen, går på møter og abonnerer på sms med bibelvers. Og jeg tror Jesus snakker til meg alle de stedene.

Bønn

Takk for at jeg kan fortelle deg alt. Du vet hva jeg drømmer om. Velsign drømmene mine, la de bli etter din vilje, og la dem skje. Hjelp meg til å lytte til det du har å si meg Jesus.
Amen

Men så er det så ofte at jeg ikke hører helt etter. Litt flau måtte jeg konstantere at han måtte «gi» meg den samme setningen flere ganger for at jeg skulle høre etter. Det gjorde at dagen etterpå hadde jeg en litt ny forventning da jeg åpnet Bibelen, hva vil Jesus si meg i dag.