Det kommer en vår og en sommer som aldri vil ta slutt

Det kommer en vår og en sommer som aldri vil ta slutt

Gud lover at alt en dag skal bli nytt.

Andakt

Hver søndag legges det ut en ny andakt på iTro, skrevet av en av iTros faste andaktsskribenter.

Jesus stod en dag på et berg og underviste til disiplene sine. Under talen pekte han på blomstene og gresset rundt seg og sa at vi ikke skulle bekymre oss:

«Bare se på gresset som Gud kler så fint, det vokser av seg selv, hvor mye mer skal ikke Gud ta vare på dere?»

Mektig nok til å ta vare på deg

Gud har satt verden i system. Vår verden, økosystemet og andre systemer balanserer med pinlig nøyaktighet. Dette ordnede kretsløpet gjør at alt forandrer seg rundt oss – uten at vi trenger å løfte en finger.

Gud er mektig nok til å sette i stand alt dette vakre som skjer rett rundt deg. Den samme Gud sier at han elsker deg og bryr seg om deg: Tror du ikke han kan være mektig nok til å ta vare på deg? Les gjerne Matt 6,25-34.

Vi får plutselig livets rett

Vi mennesker skal alle dø en dag. Det virker ganske fjernt, men er veldig sannsynlig.

Om vinteren ser skogen nokså død ut. Men når vi kommer ut i april-mai så endres vilkårene. Sola begynner å varme, snøen smelter bort og naturen får livets rett.

Noe av det samme skjer med oss når vi begynner å tro på Jesus. På grunn av synden er vi som en død skog i møte med Gud. Det skjer likevel noe drastisk når Jesus kommer inn livene våre. Han er som sola som begynner å varme om våren. Vi får plutselig livets rett. Livet får farge, mening og liv.

Alt skal bli nytt

Her i livet vil vi derimot aldri helt bli kvitt synden og døden. Du må kanskje oppleve mange vintre i livet ditt hvor Gud oppleves fjern, og du føler deg som en tørr kvist.

Det er heller ikke unormalt at livet iblant kan oppleves som en ny vår med vekst og modning. Også dette kan en oppleve flere ganger i livet.

Likevel lover Gud at alt en dag skal bli nytt. Det kommer en vår og sommer som aldri skal ta slutt. Da skal vi som tror på Jesus skal få leve sammen med han som er Livet med stor L.

Det kjenner jeg skal bli fint!

John Olav Selstø

Andakt

Hver søndag legges det ut en ny andakt på iTro, skrevet av en av iTros faste andaktsskribenter.