Det er viktig med mål – både i fotball og i livet

Det er viktig med mål – både i fotball og i livet

Kanskje jeg under VM i år, kan tenke litt over hva jeg har som mål i mitt liv.

Andakt

Hver søndag legges det ut en ny andakt, skrevet av en av iTros faste andaktsskribenter.

Jeg tipper det er flere enn jeg som følger litt ekstra med på mobilen, på VGLive, for å finne ut hvem som får ballen i mål, og hvem som bommer. Men så har det slått meg – hva hadde egentlig fotball vært uten målet?

Vi lever i en verden der det tilsynelatende ikke er så nøye hva som er målet ditt, eller hva som er meninga med livet ditt. Jeg klarer ikke å se for meg hvordan fotball i det hele tatt hadde vært en sport, hadde det ikke vært for at det er et mål med og i spillet. Målene gjør at spillet gir mening.

Troens mål

Hvordan hadde livet ditt sett ut, uten mål og uten mening? Kanskje det ser ut som det gjør akkurat nå, et kaos, der ingenting gir mening. Eller kanskje du har sett at målet med ditt liv er større en fotballkamp, ja større enn deg selv. Troens mål er frelse for sjelene (1 Pet 1,9).

Troens mål er ikke å leve feilfritt, det er ikke å “fake it till you make it“. Det er ikke å leve et behagelig liv der Gud bare velsigner med materielle goder.

Målet er at du ikke skal gå fortapt, at du tar imot Jesus sin rettferdighet slik at du kan tilbringe evigheten alle har i vente, hjemme hos Gud. Guds plan og ønske, er at ALLE mennesker blir frelst og lærer sannheten (Jesus) å kjenne (1 Tim 2,4). Men, hvis du leser dette, betyr det at du ikke har nådd målet ennå. Det er fremdeles en fare for at du mister målet ut av syne.

Hvis laget vinner, vinner hele landet

Vi ble født tapere, på grunn av bommen til Adam. Hvis et landslag (11 spillere) taper, taper hele landet. Slik var det med Adam. Han tapte, derfor er vi også tapere.

Heldigvis er det også slik at hvis et lag vinner, er hele landet vinnere. Kanskje de vinner på grunn av én persons innsats. Men alle er like fullt vinnere. Også de som ikke har spilt. Jesus har vunnet – og hører du ham til, er du på vinnerlaget. Bibelen har mange vers om mål og seier!

“Men Gud være takk som gir oss seier ved vår Herre Jesus Kristus!” (1 Kor 15,57)

“Vet dere ikke at på stadion deltar alle i løpet, men bare én får seiersprisen? Løp da slik at dere vinner den!” (1 Kor 9,24)

“For å nå dette målet arbeider og kjemper jeg i hans kraft, den som virker i meg med styrke.” (Kol 1,29)

“Jeg glemmer det som ligger bak, og strekker meg etter det som er foran,og jager fram mot målet, mot den seiersprisen som Gud fra det høye har kalt oss til i Kristus Jesus.” (Fil 3,14)

“Men i alt dette vinner vi mer enn seier ved ham som elsket oss.” (Rom 8,37)

Med blikket festet på målet

Jesu seier på Golgata handlet ikke om en pokal eller heder og ære. Den handlet om liv og død. Om ditt liv og din død. Ja, det kan bli tøft og nå målet, og det komme tider med kamp, men det er verdt det!

“Jeg mener at det vi må lide i den tiden som nå er, ikke kan regnes for noe mot den herligheten som en gang skal åpenbares og bli vår” (Rom 8,18).

Kanskje jeg under VM i år, kan tenke litt over hva jeg har som mål i mitt liv. Og når vi bommer på målet, være rause med å tilgi oss selv, og andre. For å gå videre, med blikket festet på MÅLET! En evighet med han som elsker oss!

God kamp!

John Olav Selstø

Andakt

Hver søndag legges det ut en ny andakt, skrevet av en av iTros faste andaktsskribenter.