UP Tilbake

Den rike bonden

Lignelsen om den rike bonden er like mye en utfordring til oss som den var for dem som hørte den for første gang for 2000 år siden.

#denlignelsen

I denne serien ser vi på noen av lignelsene Jesus fortalte. I denne episoden av #denlignelsen ser Monica Kjerstad på lignelsen om den rike bonden, som vi kan lese i Luk 12,13-21.

Jesus fortalte mange lignelser i Det nye testamentet, og brukte dem som utgangspunkt for en sammenligning med Guds rike eller hans forventninger, og målet med lignelsene var gjerne å skape en respons hos dem som hørte dem, på samme måte som de utfordrer oss i dag.

Lignelsen om den rike bonden (Luk 12,13-21)

En i mengden  sa til ham: «Mester, si til min bror at han skal skifte arven med meg!»Men Jesus svarte: «Venn, hvem har satt meg til å dømme eller skifte mellom dere?»Og han sa til dem: «Ta dere i vare for all slags grådighet! For det er ikke det en eier, som gir liv, selv om en har overflod.»Så fortalte han dem en lignelse:

Det var en  rik mann som hadde fått god avling av jorden,og han tenkte med seg selv: ‘Hva skal jeg gjøre? Jeg har ikke plass til avlingen min.Jo, dette vil jeg gjøre: Jeg river ned låvene og bygger dem større, og der samler jeg kornet og alt jeg ellers eier.Så skal jeg si til meg selv: Nå har du mye godt liggende, nok for mange år. Slå deg til ro, min sjel, spis, drikk og vær glad!’.Men Gud sa til ham: ‘Uforstandige menneske! I natt kreves din sjel tilbake. Hvem skal så ha det du har samlet?’Slik går det med den som samler skatter til seg selv og ikke er rik i Gud.

Film og redigering:Even Kleppa

Siste fra hver kategori