Bedehuset – et sjekkested?

Bedehuset – et sjekkested?

Bibelskolelærer Egil syns faktisk at sjekking i kristne sammenhenger er bra.

Vi harsnakket med kristne ungdommer som mener at jo, bedehuset er definitivt et sjekkested. Men er det bare fryd og gammen? Skal ikke bedehuset først og fremst være et sted der vi blir kjent med Jesus og gjør ham kjent?

– Mennesker er mangfoldige. Derfor er det ikke katastrofe hvis grunnen til at tenåringsgutter går på bedehuset er at de vil treffe jenter der. Men det er jo en fordel om de også tenker litt over det som har med målsetningen for møtet å gjøre. Men vi kan ikke sortere ut de varme følelsene en har for hverandre. Uansett er det flott at folk kommer og utsetter seg for kristen forkynnelse, synes Egil.

To som vil dele livet med hverandre trenger å være enige om det grunnleggende i livet»

– Hvis du ser på sjekking i kristne sammenhenger i den store sammenhengen – på skoler, leirer og bedehus, for eksempel – så synes jeg ganske enkelt at det er veldig bra, sier Egil.

– Hvorfor?
– Det har noe med at en finner folk der som har samme syn som en selv. To som vil dele livet med hverandre trenger å være enige om det grunnleggende i livet, så har det mindre å si om en tenker forskjellig om mindre ting. I kristne miljøer vil en møte mennesker en har mye til felles med. Det kan bli et grunnlag for et ekteskap og begynnelsen på et kristent hjem, sier han.

Det må ikke bli et press på at en på død og liv må finne sammen med noen

Samtidig understreker han at det er viktig at miljøet ikke blir et sjekkemiljø.
– Det må ikke bli et press på at en på død og liv må finne sammen med noen. Da kan det fort bli lite gjennomtenkte forhold. Så er det viktig at en følger de rette grensene for hvordan gutter og jenter er sammen. Dessuten må en tenke over hvor gammel en er. Bibelen sier noe om at en ikke skal vekke kjærligheten før en selv vil.

Egil har enda en sak han vil understreke:
– Det er viktig at folk vet at det er ålreit å være ugift. Det må ikke nedvurderes å være singel. Men hvordan alt dette blir, har mye med ledelsen å gjøre, sier han.

Av Egil Sjaastad

Ill.foto: Oberazzi on flickr.com

Svaret er skrevet av Egil Sjaastad.

Lurer du på noe? Flere Spørsmål & Svar finner du under Påfyll.

Vil du sende inn ett spørsmål gjør du det under Kontakt Oss.