Attitudeproblem?

Attitudeproblem?

Hvordan tror du Gud ser på folka i klassen din?

«Fy så full jeg blei på lørdag! Osv, osv.» Hørt det før, sånn isj? Av folk i klassen eller noen på laget? Banner gjør de, og skryter av de merkeligste ting.

Det kan være kjipt å forholde seg til. Skal man le med, være stille eller bli sur og si: «Hvem bryr seg?» Det kan hende de syns du er en fjott også som ikke er gira på feeest i helga?

Da er det lett å tenke: dette er bare folk jeg skal overleve i 2,5 år til, og jeg har mine egne venner jeg henger med som er mer på mitt nivå.

Ikke de mest straighte folka i byen

Attitudeproblem – vi har et attitudeproblem. I hvert fall om vi tenker at Jesus er et slags forbilde for oss da.

Vi kan lese om da Jesus rekrutterte Matteus til gjengen og dro på besøk hjemme hos han seinere (Matteus-evangeliet 9,9-13). Det står at det var mange tollere og syndere der. Uten å være altfor spekulativ, tror jeg man kan si de ikke var de mest straighte folka i byen.

Fariseerne (de religiøse «nerdene») reagerte på det og mente det selskapet ikke passa seg for en religiøs leder som Jesus. Han svarer: «Det er ikke de friske som trenger lege, men de syke!»

Faren arrangerer tidenes fest

Eller vi kan sjekke ut kapittel 15 i Lukas-evangeliet, som begynner med «Alle synderne og tollerne holdt seg nær til Jesus for å høre ham» selvfølgelig noen bibelnerder og veldig pliktoppfyllende religiøse folk som sutrer over det. Så forteller Jesus historien om sauen som blei borte og bonden som bare lar resten være og leiter til han finner den ene. Jesus følger så opp med historien om den bortkomne sønn.

Hva gjør faren (Gud) i historien om gutten som sløser bort alt han har fått på horer og et heftig party-liv? Jo, faren står ventende og arrangerer tidenes feeeest når sønnen kommer tilbake! Hva sier det om hvordan Gud ser på folka i klassen din?

Attitudeproblemet vårt

Så hvordan gjør vi noe med attitudeproblemet vårt? Det er ikke gjort over natta, men her er noen forslag:

  1. Be for folk i klassen, jobben, i nabohuset osv. ikke bare om at Jesus skal dumpe borti dem, men også om hjelp i de helt vanlige tinga de driver med.
  2. Still spørsmål! Hva tenker du om tro? Hvorfor skal du bli fotballproff? Hva bryr du deg om? Osv osv osv.
  3. Få med deg en kompis/venninne og stikk på fest! Eller enda bedre, arranger en sjæl! Bruk muligheten til å bli kjent med folk, hør historien deres og fortell din!
John Olav Selstø