Adoptert og sendt tilbake

Adoptert og sendt tilbake

Guds "adopsjon" er annerledes.

Jeg leste om et ektepar i et vestlig land som var barnløse og ville adoptere. Omsider kunne de hente en sju år gammel gutt fra Russland. Stor lykke, men bare for en stund. Etter et halvt år satte de gutten på et fly og sendte ham tilbake til Russland. Ekteparet kunne melde at gutten var «mentalt ustabil». Russiske leger undersøkte stakkaren og sa at det ikke var noe galt med ham. Saken kom i avisene, og selveste president Dmitry Medvedev uttalte at det å avvise dette barnet var en «avskyelig handling, ikke bare umoralsk, men også imot loven».

Jeg er helt  enig med herr Dmitry. Men jeg er faktisk ikke overrasket. I kjølvannet av abortpraksisen, kjønnsnøytrale ekteskap og tanken om «retten til barn, for noe annet er jo diskriminering» får vi etter hvert et barnemarked med store penger i omløp. Og da må man vel ha en slags klagerett? Nei, stakkars barn som ikke får lov å være «mentalt ustabile» av og til.

Da er det  noe helt annet med Gud. Han har skapt oss alle og er glad i oss uansett. Han vet vi kan være ustabile og ha mange andre svakheter som kommer og går. Men angrer han? Nei, han har skapt oss bevisst og planlagt. Og tar vi imot frelsen i Jesus, er vi adoptert fullt og helt, uten noen angrefrist eller returrett.

Gud vil ikke finne på å sende oss som pakkepost tilbake

Paulus forteller : «Da tidens fylde kom, utsendte Gud sin Sønn, født av en kvinne, født under loven, for at han skulle kjøpe dem fri som var under loven, så vi skulle få barnekår» (Gal 4,4-5). Barnerett handler om adopsjon. Gud kjøpte oss ved hjelp av sin egen Sønn. En svært høy betaling, spør du meg. Han vil ikke finne på å sende oss som pakkepost tilbake. «For Gud angrer ikke sine nådegaver og sitt kall.» (Rom 11,29). «Gud er ikke et menneske … så han skulle angre.» (4. Mos 23,19).

Særlig stabile er vi ikke. Det går opp og ned med troen, og vi roter det til i forhold til venner og skolekamerater. Avviser Gud? Nei, Jesus satset et kort og hektisk liv på å frelse oss. Veien gikk via Betlehem, Galilea, Judea, Samaria og korset utenfor Jerusalem.

Du er både adoptert og gjenfødt, kjære venn, når du vender hjertet ditt mot Jesus. Da er du Fars sønn eller datter, bror eller søster til Jesus, og Ånden knytter deg til hele den Allmektiges verdensvide familie.

Andakt

Dagens andakt er skrevet av Asbjørn Kvalbein.

Bønn:
Kjære Far i himmelen, takk for at du er det mest stabile i universet. Din kjærlighet varer fra evighet til evighet. Du ga oss det beste du hadde, din egen sønn Jesus. Takk for at du har adoptert oss til å være dine barn, og at du aldri angrer på det. Amen.