Å vise kjærlighet

Å vise kjærlighet

Rom 12,10.

Vær varmhjertet mot hverandre i broderkjærlighet! Kappes om å hedre hverandre!
I høst flyttet jeg til Stavanger for å begynne å studere. En av mine bedre venner hadde spurt om jeg ville flytte inn sammen med han og noen andre. De tre jeg flyttet inn med var endel av IMI-kirken, som jeg selv også hadde et litt forhold til fra før gjennom Impuls-festivalen hvert år i januar.
Så jeg ble endel av denne menigheten rimelig kjapt.

Jeg har blitt utfordra på det å være god mot dem som er rundt meg

Det har vært  noe som jeg er vanvittig glad for idag. Jeg vil skryte litt av kulturen som er i IMI-kirken. Jeg har blitt utfordra på det å være god mot dem som er rundt meg, mot dem som vanligvis ikke er rundt meg, mot folk som ikke forventer det.
I Joh 13,35 sier Jesus at folk skal bli gjenkjent som kristne fordi de viser kjærlighet mot hverandre. Det synes jeg er litt vanskelig. Det er lettere å bli gjenkjent som kristen hvis man har et budskap printa på t-skjorta si. Det er lettere å bli gjenkjent som kristen hvis man roper høyt i klasserommet i debatten.
Kjærlighet kan bli vist på mange måter. Ved å kompliment til noen, et smil, man kan gi en klem eller en gave, bruke tid sammen med noen.

Bare ved å motta kjærlighet fra Gud, kan vi elske

Så kommer Guds  rikes logikk, vi kan ikke gi det av oss selv. Bare ved å motta kjærlighet fra Gud, kan vi elske, fordi han lyttet til oss kan vi lytte til hverandre, fordi han har tjent oss kan vi tjene hverandre. Vi elsker, fordi Han elsket oss først står det i 1.Joh 4,19.
Det jeg ikke vil, er at det skal bli et strev. Men la en lengsel bli født i deg, i bønn om at vi som kristne skal bli gjenkjent på gata, fordi vi elsker hverandre.

Bønn

Jesus, takk for at du elsket oss først og
har gitt oss Din Hellige Ånd så vi kan elske hverandre.
Lær oss praktiske måter å vise kjærlighet til hverandre på,
så vi kan være et speilbilde av Deg
til de som enda ikke kjenner deg.
Amen.