Gud er så herlig konkret og kommer nær oss i den virkeligheten vi kjenner til

Gud er så herlig konkret og kommer nær oss i den virkeligheten vi kjenner til

Han viser gjennom Jesu komme, liv og gjerning hvor høyt han elsker oss, og det skal vi få feire nå.

Leder

Ukas leder er skrevet av iTro-journalist Birgit Ydstebø.

«Jeg har alltid trodd på Gud!» sa ei dame jeg snakka med om tro. Selv om forskjellige ting hadde skjedd i livet, og det gjerne ikke alltid så like «kristent» ut som man gjerne forestiller seg, så var troen på Gud der alltid.

Mange har lett for å tro på Gud, men når det kommer til Jesus blir det kanskje litt vel spesielt, konkret og utfordrende.

Tvil og tro

I mine tvilperioder, tviler jeg sjelden på om det finnes en Gud, det MÅ det bare gjøre. Det skjer for mange underlige ting til at det ikke skal gjøre det.

Derimot kan kritikk fra ikke-troende, eller vonde ting som skjer, så tvil ved troen min.

Men Gud er så herlig konkret. Han sender seg selv inn i en kultur og verden som mennesker forstår og kjenner. Noe har endret seg siden år 0, men som mennesker er vi nå ganske like allikevel.

Hele Bibelen er full av mennesker som kjente på de samme følelsene og tingene som oss. De kjente på glede, sorg, sinne, skuffelse, sykdom, lengsler, motgang, begeistring, tvil og tro.

Disse menneskene kan vi lese at blir møtt av Gud, eller av Jesus, at Han får trø inn i deres liv og gjøre under, store og små ting. Frelse, omvende, trøste, oppmuntre, gjøre frisk, sette fri eller løfte blikket vårt på viktigere ting.

Hilsen fra Gud

Slike historier som skjedde i Bibelen, skjer jo i dag også! Gud minner mennesker om bibelvers,  gir bilder og hilsener,  enten til en selv eller til andre.

Å motta en slik hilsen fra Gud, via et annet menneske som ikke har utgangspunkt for å vite noe om det som skjer hos deg akkurat nå – det er trosstyrkende og oppmuntrende (og mer om det skal du få lese i januar).

Vår Gud, og vår Jesus, er den samme hele året, påske som jul, som sommer og vinter.

Gud kommer nær oss

At han kom til jord som et lite barn er det som settes ekstra fokus på nå. Han kom nær, Immanuel – Gud med oss, i menneskedrakt! I vår drakt. Til vår skrøpelige verden. For å frelse. For å si: Hei, jeg finnes! Jeg elsker deg! Så viser Jesus dette med hele sitt liv, han er fra Gud og er Gud.

I tillegg kommer han ikke til de fineste og flotteste, de som får til både kristenliv, skole og sosialt liv. Nei, han kom aller først til de som sto nederst i menneskers og samfunnets rangering av mennesker – gjeterne. De var på samme nivå som prostituerte og tollere, og ble sett på som tyver.

Kom inn i stallen, sitt litt her med Jesus. Fortell ham alt du tenker på, vær med Ham i jula, for han lengter så veldig etter deg, enten du føler på tvil eller tro.

O, come let us adore Him

Unsplash

Leder

Ukas leder er skrevet av iTro-journalist Birgit Ydstebø.