Kristen og russ – ja det er mulig!

Kristen og russ – ja det er mulig!

Lyden fyller gatene og det er ikke til å ta feil av. Russen har inntatt Kragerø.

Kristenruss

Kristenruss samles hver år i Kragerø for å delta på landets største rusfrie russearrangement. Kristenrussen sitt motto er «Sammen, tilstede, forskjell».

Sjanglende ungdom med drøye russelåter er byttet ut med nærmere 700 Kristenruss som synger «Snikkelora» og «Jesus elsker alle barna». Ja, du hørte riktig. Det er mulig å være kristen, russ og rusfri!

iTro har stilt noen spørsmål til tre av kristenrussene på Russetreffet.

 1. Hva synes du er det beste med å være Kristenruss?
 2. Hvordan mener du kristne kan leve annerledes under russetiden?
 3. Hva ser du fram til under russefeiringa?
 4. Hva står det på russekortet ditt?

Kenny Vorelad (Nasjonal krussepresident)

 1. Det beste med å være Kruss er å stå sammen med flere hundre Jesusgira russ som vil være sammen og tilstede i russetida for å gjøre en forskjell!
 2. Russetida er en tid hvor kristne har vanvittig mange muligheter til  å vise sine medruss hvem Jesus er. Jeg ønsker å være radikal for Jesus i russetida, og vise folk den radikale kjærligheten som Jesus har for dem. Så hvordan leve annerledes i russetida? Bry deg om folk! Sett fokuset på Jesus og tør å være tilstede!
 3. Jeg er sabla gira på å møte masse nye folk, og ha det sykelig gøy i mai! 13 års skolegang skal feires! På landstreff Lillehammer skal vi dele ut gratis vafler i Krusseteltet. I tillegg har vi planlagt mange sosiale kvelder med russen, så det er mye jeg ser fram til!
 4. «The first step to become a Jesusfreak is to realize that your life is not your own, but God’s»

Adele Afdal

 1. Å kunne møte masse kule folk som deler det samme synet som en selv.
 2. Vi har muligheten til å være tilstede for andre på en helt spesiell måte. Det handler om å se andre, hjelpe de som trenger det, og vise Jesu kjærlighet gjennom vår oppførsel.
 3. Jeg gleder meg sykt til å gå i 17. mai-tog og sprute ned søstrene mine med vann.
 4. «Skinny people are easy to kidnap. Stay safe, eat cake»

Soa Lena Tjøstheim Moldsvor

 1. Først og fremst har jeg fått så enormt mange gode nære venner, og vokst som person i Kristus Jesus. Det beste med å være Kruss er å være samlet om et felles mål: Å vise Jesus! Vi vil sammen strekke oss mot ham.
 2. Jeg tror vi som kristne kan leve annerledes i russetiden ved å ikke «utsette» vårt liv i Jesus. Russetiden må ikke blir en unnskyldning for å gå bort fra Jesus, men heller en oppmuntring til å bli bedre kjent med Han. Men jeg tenker også at vi kan vise Jesus ved å være sammen og tilstede, for da skjer det en forskjell. Kanskje vi ikke alltid kan se det selv, men noen ganger er det kun et smil som skal til, eller å gi noen vann. Vi kan vise folk hvem Jesus er, men det er Han som forandrer liv. Jeg tror at når en først har gitt livet sitt til Jesus så vil han vises i alt vi gjør, dersom vi ønsker det.
 3. Jeg tror det jeg ser mest fram til i russetiden er å kunne danse vilt uten å føle at en må se bra ut – haha!
 4. «Matt 6,21: Der skatten din er vil også hjertet ditt være.»

Kristenruss

Kristenruss samles hver år i Kragerø for å delta på landets største rusfrie russearrangement. Kristenrussen sitt motto er «Sammen, tilstede, forskjell».