Både forsvar og angrep

Både forsvar og angrep

I volleyball må man både kunne angripe og forsvare seg. Det gjelder i kristenlivet også.

OL

I august arrangeres OL i Rio i Brasil.

Noe som slo meg da jeg så en sandvolleyballkamp i De olympiske lekene, var hvor godt lagene kjenner hverandre.

Utallige timer har utøverne benyttet til videoanalyse for å finkjemme alle svakheter hos motstanderen og for å legge opp taktikken og spilleplanen.

En gang hørte  jeg en tale om hvor godt Djevelen kjenner oss. Taleren sa at Djevelen har «googlet» oss. I Job 1,7 sier Den Onde: «Jeg har streifet omkring på jorden,» og dette gjør han også i dag.

Når Satan kjenner oss, vår styrke og våre svakheter, vet han å utnytte dette i sin spilleplan. Det er lett å glemme vår motstander i dagliglivet – vi har det jo så travelt.

Må spille både i forsvar og angrep

I den samme volleyballkampen så jeg hvordan utøverne må beherske å spille både i forsvar og angrep. Når man har forsvart seg mot motstanderens smash eller sørv, kan man ikke hvile på laurbærene – man må angripe. Bare på denne måten kan man vinne.

Dette ser vi ofte også i vår åndelige kamp. Av og til kan motstanderen få inn mange baller og det kan virke som om han har kontrollen, men da er det viktig at vi har evne til å slå tilbake.

Angrep er det beste forsvar

I Efeserbrevet 6 skriver Paulus om Guds fulle rustning. «Vår kamp er ikke mot kjøtt og blod,» sier han, «men mot makter og åndskrefter», og vi kan merke oss at den rustningen som Paulus snakker om skal brukes både i angrep og forsvar. Sverdet er Guds ord, skjoldet er troen, mens hjelmen er frelsen.

«Angrep er ofte  det beste forsvar,» sies det. Det våpen vi skal bruke i kampen er åndes sverd – Guds ord. Guds ord er ikke bare vårt beste angrep, men også en veiviser i livet vårt.

Dette kommer til uttrykk i salme 119,105: «Ditt ord er en lykt for min fot og et lys for min sti.» Derfor vil jeg oppfordre oss alle til å lese mye i Bibelen, ikke bare et vers en gang iblant.

Jeg har opplevd at Jesus lever

Hvorfor er jeg  kristen? Noen vil kanskje påstå at dette skyldes arv, andre mener at dette er en illusjon som svake mennesker har. Jeg har derimot opplevd at Jesus lever, og at han gir meg et spennende liv, hver dag. Å være kristen er mer enn å gå i kirken på søndager.

Vår gudstjeneste er ikke bare på søndag, men også alle hverdagene, der vi trenger at Jesus leder oss på veien med sitt lys. Han vil hjelpe oss til å både smashe og blokke, og vinne seier over Den Ondes fristelser. Jeg har opplevd at Jesus er både Veien, Sannheten og Livet (Joh 14,6).

OL

I august arrangeres OL i Rio i Brasil.