#HeltUnik

#HeltUnik

Alle mennesker er unike og har en komplett verdi kun ved å være seg selv, sier Anette fra Menneskeverd.

Kommentar

Menneskeverd arbeider aktivt for å styrke vernet om menneskelivet fra befruktning til naturlig død, og for spesielt sårbare grupper.

Aldri har Menneskeverd vært så mye på reisefot for å undervise ungdom som i år.

Bare de fem første månedene har vi undervist over 2500 ungdommer i Norge om menneskets verdi, fra startstreken til livets slutt.

I møte med elever og konfirmanter får vi lov til å komme tett på deres tanker, både om seg selv og andre. Vi får blant annet høre at de kjenner på et forventningspress der det handler om å være perfekt og se perfekt ut.

Sårbare grupper

I Menneskeverd vil vi alltid ha fokus på de sårbare gruppene i samfunnet vårt. De som opplever at de må kjempe ekstra hardt for å bli sett, verdsatt og inkludert.

Vi tror også at den jobben vi gjør skal bety noe for den jenta eller gutten som samfunnet kanskje ikke vil se på som en del av en ”sårbar gruppe”, men som likevel kjenner at de strever med å leve opp til urealistiske idealer og skyhøye krav.

Serien Sykt perfekt, som har blitt vist på TV2 dette året, er et godt eksempel på at forventningspresset ungdommer i dag står overfor, faktisk påvirker dem sterkt, både fysisk og psykisk.

Du er unik

Hvem er det som bestemmer hva som er perfekt og enestående? Jo, det er som oftest våre egne holdninger, både til oss selv og til andre.

Vi ønsker derfor denne sommeren å sette søkelyset på at alle mennesker er unike og har en komplett verdi kun ved å være seg selv.

Kan vi sette en ny standard for hva ordene «perfekt» og «unik» kan bety? Vi velger å tro at det er nettopp det vi kan. Derfor har vi kalt sommerens kampanje for ”Helt unik”.

Det vil vi synliggjøre på t-skjorter med et fingeravtrykk formet som et hjerte – et konkret bevis på at det finnes bare én av deg.

Vi trenger deg

Vi i Menneskeverd mener at vi gjør en veldig viktig jobb med å løfte frem disse verdiene. Vår drøm vil likevel å være et samfunn der organisasjoner som vår vil være overflødig.

For å oppnå dette, trenger vi deg på laget. Bare du kan se de som er i din nærmeste omgangskrets og bekrefte deres verdi. Sammen kan vi fortelle mennesker, uavhengig av diagnose, funksjoner, prestasjoner og egenskaper – at de er enestående.

Vis oss dine unike venner på Instagram i sommer og bruk hashtaggen #heltunik.

Vi ses på UL!

Kommentar

Menneskeverd arbeider aktivt for å styrke vernet om menneskelivet fra befruktning til naturlig død, og for spesielt sårbare grupper.