Det er ikke nødvendigvis glamorøst å bli brukt av Gud, men det er veldig meningsfullt

Det er ikke nødvendigvis glamorøst å bli brukt av Gud, men det er veldig meningsfullt

Jomfru Maria fikk et stort oppdrag, men måtte igjennom mye vondt.

Jomfru Marias fødselsdag

Den 8.september markeres Jomfru Marias fødselsdag.

Som kristen ønsker jeg at Gud skal bruke meg til noe meningsfullt. Jeg ønsker å være med på å la Guds vilje skje mer og mer på jorda, og å være med Gud på oppdraget om å gjøre Jesus kjent overalt.

Leve for noe større

Men ofte må jeg minne meg om at hvis jeg ønsker å bli brukt av Gud, kan jeg ikke prioritere å leve for meg selv.

Det betyr ikke at når vi lever for Gud, så kan vi ikke ha det godt, men det betyr at det koster å leve for noe større enn seg selv.

Når vi ser på livet til mennesker som har fått stor betydning i Guds rike, kan vi se at det også kostet mye for dem. De levde ikke så glamorøse liv som vi kanskje kan se for oss.

Et ærefullt oppdrag

Jomfru Maria ble betrodd tidenes viktigste oppgave et vanlig menneske har fått; hun skulle få være moren til selveste Jesus, Gud som menneske.

Tenk å få den æren! Det høres så spektakulært og flott ut, og det er lett å tenke at hun sikkert fikk en del overnaturlig hjelp underveis som gjorde hennes oppgave lett.

Men selv om Maria var Jesus sin egen mor, ble ikke livet hennes særlig lett. Helt fra starten av da hun sa ja til å bli brukt av Gud, startet utfordringene.

Utfordringer

Da hun ble gravid ved Den hellige ånd uten å ha ligget med noen, var det selvsagt ingen som trodde på henne. Hun ble derfor sett på som en som var utro mot sin forlovede, og risikerte å bli utstøtt av samfunnet hun levde i. Hvorfor måtte hun lide helt uskyldig når hun var på Guds oppdrag?

Hvorfor skulle ikke Maria få noen «frynsegoder» av å ha Jesus til sønn?

Og når hun som ung jente skulle føde sønnen som Gud hadde plantet i henne, fant de ikke noe annet sted enn en skitten stall. Man skulle jo trodd at en allmektig Gud kunne fikset bedre lokaler til henne enn det, slik at det ble mer komfortabelt.

Og selv om det ikke står nevnt i Bibelen når det skjer, så ser vi utfra sammenhengen at Maria mister ektemannen sin en gang i løpet av Jesus sin oppvekst. Hvorfor kunne ikke Jesus holde faren sin i live? Hvorfor skulle ikke Maria få noen «frynsegoder» av å ha Jesus til sønn?

Og til slutt, når Maria i over 30 år har oppdratt Guds sønn, som også er hennes kjære sønn, så må hun igjennom lidelsen av å se ham bli torturert til døden.

Ikke glamorøst

Maria hadde ikke noe glamorøst liv. Tvert imot måtte hun igjennom svært mye lidelse.

Men hun er kanskje det mennesket (foruten Jesus) som i høyest grad har blitt brukt av Gud. Hun ble betrodd oppfostringen av selveste Gud da han kom til jorden.

Han fjerner ikke alltid motgangen vår, men han er med oss gjennom.

Vi kan lure på hvorfor ikke ting går lettere når vi ønsker å bli brukt av Gud. Men som vi kan lære fra både Maria, Jesus og alle hans etterfølgere, så vil vanskeligheter møte oss når vi arbeider for Gud.

Han fjerner ikke alltid motgangen vår, men han er med oss gjennom.

Vi kan bli fristet til å søke vår egen lykke; et behagelig og glamorøst liv den lille tiden vi har her på kloden. Men jeg vil heller søke etter å leve et meningsfullt liv, uansett om det koster mer.

Lightstock

Jomfru Marias fødselsdag

Den 8.september markeres Jomfru Marias fødselsdag.