Bli med å lese Johannes-evangeliet sammen med andre iTro-lesere i januar

Bli med å lese Johannes-evangeliet sammen med andre iTro-lesere i januar

Bli med på bibelkampanjen, og ta med deg 5 enkle tips til bibellesingen.

Vi leser Johannes-evangeliet i januar

Bibellesekampanje laget av iTro i januar 2024.
Bli med på kampanjen på denne siden.

Det kan være fint å starte det nye året med en god rytme for å lese i Bibelen, og det kan også være fint å gjøre dette sammen med andre.

Bibelen er fundamentet for den kristne troen, og det er fint å bli bedre kjent med hva som står der, og hva som er kjernen i troen.

21 kapitler på 31 dager

Derfor har iTro laget en bibelleseplan for januar, der vi sammen leser gjennom Johannes-evangeliet i løpet av månedens 31 dager.

Siden det er 21 kapitler i boka, vil det noen dager bli i halvt kapittel, mens det andre dager blir et helt.

Bibeltekstene legges ut daglig på facebooksiden Vi leser Johannes-evangeliet i januar, sammen med en rask refleksjon rundt dagens tekst og litt annet.

Det kan også anbefales å se BibleProject sin oversikt over Johannes-evangeliet, som du finner lenger ned på denne siden.

Bli med på bibelkampanjen her: Vi leser Johannes-evangeliet i januar

5 enkle tips til bibellesingen

Tidligere generalsekretær i Misjonssambandet, Egil Grandhagen, delte for noen år siden sine 5 enkle tips for bibellesing, etter over 50 års erfaring som bibelleser. Her kommer en rask oppsummering:

1. Ikke la det bli en «straff»

Jesus lengter etter å være sammen med deg, og det er han i andaktsstundene. Derfor bør vi ikke se på bibellesing som en «straffeøvelse».

2. Begynn i det små

Det kan være lurt å begynne i det små. Ikke legg lista for høyt. Kanskje 3 minutter er nok den første uka. Så kan du øke etter hvert. Det viktige er at andaktslivet ditt får en fast plass blant dine øvrige gjøremål hver dag.

3. Regelmessighet

Finn gjerne et fast tidspunkt og et fast sted, og legg bort ting som kan distrahere. Mange er ikke vant med stillheten, men prøv å gjøre stillheten til en venn.

4. Bibelleseplan

Mange bruker en bibelleseplan for å komme igjennom hele Bibelen i løpet av en tid.

Bruk gjerne litt tid etter at du har lest, og tenk igjennom hva som egentlig stod i teksten. Var det noe som var til deg? Leste du noe som du innser at må føre til endringer i ditt liv/dine planer? Er det noe du må bekjenne for Gud og/eller mennesker? Snakk med Gud om det i bønnen.

5. Det ene nødvendige

 Legg merke til uttrykkene Jesus bruker om våre stunder med ham: «Den gode del». «Det ene nødvendige».

BibleProjects overblikk over Johannes-evangeliet (i 2 deler)

 

 

Vi leser Johannes-evangeliet i januar

Bibellesekampanje laget av iTro i januar 2024.
Bli med på kampanjen på denne siden.