Kalt til å være annerledes

Kalt til å være annerledes

Hanna Elisa tror det går an å bruke sosiale medier til å påvirke andre positivt. Derfor er hun bevisst på hva hun legger ut på instagram og blogger om.

Serie

Hanna Elisa Haraldsen (18), blogger, instagrammer og lovsangsleder. Glad i de gode samtalene og Pepsi max.

Denne saken er en utvidet versjon av «– Han som har skapt oss vet hva som er best for oss» i årets iTro-magasin

På Flekkerøya utenfor Kristiansand bor Hanna Elisa Haraldsen (18), som ofte bruker tid i stillhet. Hun lever med kronisk utmattelsessyndrom (ME) og det preger livet hennes og forholdet til Gud. Mye av dette skriver hun om på bloggen sin og hun bruker ofte Instagram for å dele sine tanker om livet.

Hanna Elisa merker at troen på Gud, og det at hun lever nær Ham i bønn og bibellesing, gjør at hun ønsker å leve et liv som er annerledes enn det mange rundt henne lever.

Vanskelig å leve et annerledes liv

– Jeg tror Guds vilje for meg og mitt liv er den beste, men som kristen syns jeg det kan være vanskelig å leve et annerledes liv enn mange andre.

– Jeg kjenner selvfølgelig på en trang til å bli likt og verdsatt, men jeg jobber med å heve meg over de som eventuelt måtte mene at det jeg står for er teit. I et samfunn der kortvarige gleder glorifiseres, tenker jeg noen ganger at det virker mer lettvint å ikke være kristen, og ikke følge Guds gode råd. Samtidig vet jeg at Gud har andre og bedre planer for meg, sier hun.

Hvis én person kan få et nytt bilde av Jesus eller se seg selv på en bedre måte gjennom det jeg skriver på bloggen, er det mer enn godt nok.

Hanna Elisa er opptatt av at alle har en påvirkningskraft, både i sosiale medier og i det vanlige livet. Hun har valgt å være bevisst på sin og bruker den for å bety noe for andre.

– Hvis én person kan få et nytt bilde av Jesus eller se seg selv på en bedre måte gjennom det jeg skriver på bloggen, er det mer enn godt nok. Det er veldig gøy å få tilbakemeldinger om at det jeg deler betyr noe for andre!

Destruktiv sammenligning

En av utfordringene med å følge andre på Instagram, tror Hanna Elisa er at vi sammenligner oss.

– Det jeg fyller feeden med har en del å si for hvordan jeg føler meg. Det er så lett å tenke at fordi hun eller han har en kjempebra dag med god stemning. Så bør jeg også ha det. Jeg tror vi alle preges av sammenligning i større eller mindre grad. Det er destruktive tanker som vi må be Gud om hjelp med. Hvis vi er bevisste på hva som skjer, klarer vi å håndtere det bedre. Vi må flytte fokuset over på hva Jesus sier om oss, sier hun.

For Hanna Elisa har utseende vært en ting hun har hatt lett for å fokusere på og sammenligne seg med andre på. Nå har hun blitt bevisst på å jobbe med å la det få prege henne mindre.

– Jeg har for eksempel bestemt meg for å ikke ta meg selv så høytidelig i sosiale medier, og by på litt mer enn bare en selfie hvor jeg ser superdigg ut i det rette lyset. Jeg må innse at jeg ikke er en klassisk blond babe, og det nytter faktisk ikke stresse med det. Og så øver jeg meg på å verdsette mine trekk og indre kvaliteter, og verdsette det hos andre.

Hanna Elisas tips for livet

  • Slutt å følge de du merker påvirker deg dårlig.
  • Detox: Ta en pause fra sosiale medier i en periode.
  • Finn nye brukere som gir deg påfyll.
  • Hør oppløftende podcaster på bussen.
  • Når bibelleseing er tungt og du trenger påfyll av sannheter, hør på lovsang. Marie Hognestad er et hett tips.

 

Privat

Serie

Hanna Elisa Haraldsen (18), blogger, instagrammer og lovsangsleder. Glad i de gode samtalene og Pepsi max.

Denne saken er en utvidet versjon av «– Han som har skapt oss vet hva som er best for oss» i årets iTro-magasin