Jentesnakk

Jentesnakk

Jenter, se her!

Jentesnakk

En gang i måneden er det Jentesnakk her på iTro. Erika Vestre skriver spalten fast annenhver måned.

Her tar vi opp alt det som jenter er opptatt av. Fra jente til jente

Som en del av gruppen «det motsatte kjønn» har jeg fire ting jeg gjerne vil dele med dere. Jeg kommer med mine egne tanker som kristen gutt, men jeg tror det vil være representativt for mange av mitt slag.

Lev med Jesus

For det første er det mange ting ved ei jente som kan være sjarmerende, men det aller mest sjarmerende er jenter som tydelig elsker Jesus av hele sitt hjerte. Det trenger ikke nødvendigvis å bety at du må kunne alle sangene i sangboken utenat, samle inn over femti tusen kroner når det arrangeres misjonsløp eller at du har lest hele Bibelen sju ganger.

Derimot betyr det at livet ditt dypest sett handler om Jesus, noe som vil prege både hvem du er og hvordan du lever livet ditt. At jenter bruker tid på bønn, samtaler om Jesus og brenner for at andre skal få bli kjent med ham er meget tiltrekkende. Og det er lite som er så sexy som å se en jente streke under et vers i Bibelen.

Det er faktisk ikke slik at du må gifte deg med den første du går ut på date med.

Date er date

For det andre er det forskjell på å bli fridd til og å bli bedt med ut på date. Det er faktisk ikke slik at du må gifte deg med den første du går ut på date med. Dersom det hadde vært slik, hadde ikke vi gutter turt å spørre noen ut på et stevnemøte, som det heter på godt norsk. Ikke gjør en date til mer enn det er. Senk skuldrene, ha det kjekt og lær hverandre å kjenne før dere eventuelt tar neste steg. (PS: Dette gjelder for gutten også!)

Vær deg selv

Det tredje jeg gjerne vil si er: Vær deg selv! Gutter vil mye heller ha ekte og ærlige jenter, som tør å være seg selv, mye heller enn noen som prøver alt de kan for å være som alle andre. Jenter som er trygge på hvem de er i Kristus har lettere for løfte opp de som er rundt seg, fremfor å alltid være på jakt etter bekreftelse fra andre. Slike folk er det behagelig å være sammen med.

La oss være gentlemans

For det fjerde vil jeg minne dere på å la gutter få lov til å være gentlemans. En måte vi kan hedre dere på er å holde oppe døren for dere, spør om å bære handleposen deres eller å bre jakken om dere når det er kaldt. Vårt eneste ønske er å vise omsorg og takknemlighet. Det betyr at dere fortsatt kan si nei, men vit at det bare er godt ment og det er ikke fordi vi tror dere trenger vår hjelp. La menn få være menn.

Til slutt vil jeg si at du ikke først og fremst må gjøre dette for å sjarmere en gutt, livet er faktisk mye mer enn det. Gjør det for din egen del, og ikke minst for Gud.

Andreas Furnes (24) er teologistudent.

Bård Bøe

Jentesnakk

En gang i måneden er det Jentesnakk her på iTro. Erika Vestre skriver spalten fast annenhver måned.

Her tar vi opp alt det som jenter er opptatt av. Fra jente til jente