UP Tilbake
Gutta bruker deler av sommerferien på frivillig arbeid på kristen festival  

Gutta bruker deler av sommerferien på frivillig arbeid på kristen festival  

– Det er fint å kunne gi noe tilbake og være et forbilde for ungdom, sier Gunnar Salmelid (19).

Arrangement

Norsk Luthersk Misjonssambands (NLMs) generalforsamling og sommerfest (GF) finner sted på Oslofjord Convention Center i Vestfold 3.-8. juli 2018.

Det er sommer og sol her i Vestfold under NLMs generalforsamling og sommerfest (GF). Unge og gamle strømmer til fra alle deler av landet for å være med på festivalen. iTro befinner seg midt i det som skjer, og kan ikke unngå å legge merke til alle ungdommene i gule t-skjorter.

Vi huker tak i tre gulkledde gutter og spør dem hvorfor de gidder å bruke tiden sin på å være ungdomsledere på festivalen, helt frivillig.

Gunnar Salmelid (19) fra Kviteseid (t.v):

– Jeg synes det er fint å kunne gi noe tilbake til NLM og til Jesus. Å kunne gjøre noe godt og være forbilde for ungdom.

– Det beste med festivallivet er at man blir kjent med nye folk og får treffe på gamle venner. Det gir meg mulighet til å snakke med folk jeg ikke møter så ofte.

Erik Hesselstrand (19) fra Sverige:

– Jeg visste ikke om NLM før jeg begynte på Bibelskolen Fjellhaug i fjor høst. Jeg var nysgjerrig på GF, så jeg tok sjansen på å komme hit, for jeg ville henge med venner. Det er fint å kunne bidra og det er digg å jobbe med ungdommer og snakke med dem. Jeg ønsker å vise at jeg er interessert i livene deres.

– Det beste med festivallivet er sommerfølelse, volleyball, strand og seminarer. Det er masse å gjøre her. Og på GF blir jeg kjent med NLMs arbeid. Det er fint at det er åpent for alle folk i alle aldre. Og det merkes på stemningen at det er mange som gleder seg.

Håvard Sande (19) fra Randaberg (t.h):

– Det er både givende og sosialt å være på GF. Jeg hadde reist på GF uansett, men det er kjekt å kunne bidra og å være gode forbilder.

– Det beste med festivallivet er at så mange samles for å høre om Jesus. En får treffe kjente og det er god stemning. Det er heller ikke feil at det er sydentemperaturer!

 

Kjetil Vatsøy

Siste fra hver kategori