En reise gjennom bibelen

En reise gjennom bibelen

– Jeg tror at de fleste blir mer nysgjerrige på om de kan lete mer, og komme til bunns i det her, og hvis vi klarer å få en til å gjøre det så har vi oppådd noe.

På UL-scenen i år kommer vi til å få møte et knippe dyktige musikere som har jobbet sammen på prosjektet The Story. Blant dem er Inge Andreas Jacobsen og Mari Klingen som møtte opp på Bislet i Oslo for å fortelle om prosjektet.

– Hele The Story handler om hvordan Gud ønsker å vinne folket, de ufrelste. Disse låtene er historier fra skapelsen av, gjennom historien om Israelsfolket, fram til Jesu liv, død, og oppstandelse, forteller Inge Andreas.

– Konserten begynner med at tekstleserene leser fra side 1 i bibelen. Deretter går vi rett over til Adam og Eva. Vi forteller om at allerede der ble det tatt et ganske dumt valg, påpeker Mari.

Vante UL-gangere

Både Inge Andreas og Mari driver med musikalske prosjekter på hver sin kant og har begge opptrådt på UL før, Inge Andreas med TV-Experience og Mari med Salmeklang. Denne gangen synger de sammen.

–Hva er det dere ønsker å formidler med The Story?

– Konserten er jo en slags bibeltime, rett og slett. En person som ikke har lest i Bibelen på lenge vil garantert kjenne igjen ting. For den som har lest mye i Bibelen kan vi hjelpe dem til å se de ulike karakterene og historiene på ulike måter, mener Mari. – Sangene er skrevet på en utrolig fin og lettfatted måte, men når du går inn i teksten er det utrolig stort. Sånn er det med alle teksene, de er et lite vitnesbyrd, avslutter The Story vokalisten.

Kort fortalt

Gjennom sang og tekstlesning får vi se folk i Bibelen som de faktisk er, vanlige folk. Det er en glimt av det vi får se gjennom The Story. Undertegnede gleder seg hvertfall veldig til denne begivenheten og håper flest mulig vil ta turen!

The Story er opprinnelig en film og en CD med sanger og kan kjøpes på Bok&Media.

TRYKK HER FOR PÅMELDING TIL UL 2013

Illustrasjon: Simon Berg