Bygge Guds rike

Bygge Guds rike

En drøm om å gjøre noe for å nå noen

UL 2013

UL 2013 arrangeres denne ukai Kongeparken i Ålgård.

Margunn Østebø (21) er student i Oslo. Øystein Engås (43) er leder for NLM Norge.

Seminarholdere Margunn Østebø og Øystein Engås inspirerte og gav konkrete tips til UL-deltakerne om hvordan de selv kan starte opp et kristent fellesskap der de bor.

Hvorfor er dette  aktuelt for UL-deltakerne? «På UL har vi lært om å følge Jesus og hva etterfølgelse vil si. Jesus kalte oss til å gå og gjøre disipler og han sier at han vil bygge sin menighet på jord. Det har han sagt at han vil gjøre gjennom at vi følger etter ham og lar ham være Herre i våre liv.» forklarer Margunn.

Det er kun Han som skaper vekst og liv

At det er Gud  som bygger sitt rike, ble satt i fokus på seminaret. Det er kun Han som skaper vekst og liv, og kun Han som skaper det kristne fellesskapet. «Nye ting spirer frem når det blir varmt nok. Kanskje begynner det å bli vår der du er slik at nye ting kan spire frem?» spør Øystein. Gud vil bruke oss i denne oppgaven og vi skal få lov til å grave og legge til rette, dette er å bygge Guds rike.

Hva er viktig  å tenke på i startfasen? «Det er viktig å tenke på at det faktisk koster noe og at jeg må ha plass til ting i min hverdag, at jeg må være villig til å legge noe ned. Det er også viktig å tenke på at man må ha et lengre perspektiv over ting. Jesus brukte tre år på å disippelgjøre sine 12 disipler, og vi må ikke gi opp selv om det går to måneder hvor vi ikke helt vet hvor veien går.» sier Margunn.

Vær med å skap det kristne fellesskapet du selv vil være en del av.

Fellesskapet blant de  som skal starte opp er veldig viktig. Begynn med det, og begynn med bønn og lovsang. «Vær med å skap det kristne fellesskapet du selv vil være en del av.» oppfordrer Øystein. Skap et fellesskap som hjelper med å rette fokuset på lydighet til Guds Ord, for uten Gud kan vi ikke gjøre noen ting.

Hvor begynner jeg ,lurer du kanskje på? «Finn noen som tenker likt og finn ut hvem dere vil nå. Be sammen og begynn å sette ord på en virkelighet dere ikke ser helt konturene på enda, og kanskje han begynner å gi dere tanker og et fremtidsbilde av hva han vil dere skal gjøre.» sier Øystein.

Er dette noe  for deg? «Ta gjerne kontakt med noen i menigheten din eller NLM og spør de om hjelp.» foreslår Margunn. NLM har bl.a. et veiledningstilbud med 4 samlinger over 2 år, med egne veiledere for ditt team, nettbasert undervisningstilbud, bøker, videoer og mye mer. I mars 2014 tar de inn nye team. Ta initiativ selv, og begynn nå. Ikke skyv det foran deg, la Gud få bruke nettopp deg til å bygge sitt rike.

Foto: John Olav Selstø