20 år i Afrika

20 år i Afrika

Det koster å reise ut som misjonær, likevel er Marit og Leif utålmodige etter å reise ut igjen. 

Frontline 2012

Frontline er en nasjonal misjonskonferanse for ungdom, som arrangeres av NLM Ung i Oslo denne helga. iTro har selvsagt et journalistteam til stede for å dekke begivenheten.

Marit og Leif Thingbø dedikerte livet sitt til Jesus i ung alder, og har siden den gang bodd og arbeidet i Afrika i til sammen 20 år. I dag delte de sine erfaringer med en gjeng Frontline-deltagere på Fjellhaug Bibelskole.

Leif var bare  femten år da han først fikk misjonærkallet. Han beskriver seg selv som det sorte får i familien, og ble overrasket da Gud likevel ville bruke ham. Sammen med kone og tre barn, reiste Leif til Kenya, der de ville formidle budskapet om Jesus.

Du som reiser ut som kvinne – få med deg språket

Marit forteller at  mens ektemannen var ute og lærte språket og tradisjonene til Afrikanerne, var hun hjemme med barna, men hun råder ikke andre misjonærkoner til å gjøre det samme. «Du som reiser ut som kvinne – få med deg språket». Hun innrømmer at i den første perioden var det veldig tøft å reise fra familie og venner, men at velsignelsen topper alt og gav dem styrke til å fortsette. Hun ser på seg selv som veldig heldig som fikk muligheten til å være misjonær sammen med ektemannen sin, og at hun alltid har hatt ham der ved siden av seg.

nødt til å legge om livsstilen sin.

Noe av det  viktigste for en misjonær er å legge «bagasjen» igjen hjemme; om en afrikaner ser misjonærene røyke eller snuse kan de fort miste respekt og tillit, og kommunikasjonen mellom dem blir dårlig. Når en reiser ut som Jesu vitne er en nødt til å legge om livsstilen sin. «Det handler om å respektere miljøet du er i for evangeliets skyld» sier Marit. Ekteparet foreslår å tilpasse undervisninga etter den afrikanske kulturen, på den måten er det enklere å nå inn med Guds ord.

Selv om livet  som misjonær ikke bare er en dans på roser, forteller Marit at både hun og Leif er utålmodige etter å reise tilbake til Afrika, og fortsette arbeidet.

Foto:Jan Arne Slette