The Voice-«Livi»: – En trygghet å kunne klamre seg til en 100% stabil Gud når alt annet vakler

The Voice-«Livi»: – En trygghet å kunne klamre seg til en 100% stabil Gud når alt annet vakler

I kveld kan du se UL-forsangeren Liv-Margrethe Muren Ulvund (25) live på The Voice!

The Voice

Et syngeprogram på TV2 hvor dommerne Ina Wroldsen, Yosef Wolde-Mariam, Espen Lind og Jarle Bernhoft starter med ryggen til og snur seg bare hvis de lar seg imponere og ønsker artisten på sitt lag. Til slutt står bare èn deltaker igjen som vinner.

– Jeg har alltid vært stor fan av The Voice, men i mange år har det vært det helt uaktuelt å melde meg på, for jeg blir så fort nervøs. Jeg har alltid slitt med nerver, sier den kristne The Voice-deltakeren til iTro.no.

Til tross for det har Liv-Margrethe Muren Ulvund, også kalt «Livi», fra Sande i Møre og Romsdal kommet seg videre fra blind audition, duell og knockout. I knockout slo ut hun ut Helena Kirkedam, som også var åpen om sin kristne tro.

Det startet med en litt artig tanke som ble ledd bort

Les også: The Voice-Lisbeth: – Den kristne troen er superviktig for meg

På TV2 fra klokken 20:00 kan du se på og stemme Livi videre på The Voice. Lad opp med et stort intervju med sunnmøringen som omhandler The Voice-reisen, liv og tro.

– Ingenting å tape

Det startet med en litt artig tanke som ble ledd bort. Men etter hvert ble snakket mer og mer seriøst og det som i starten ble spøket bort var nå etablert som en spennende utfordring i sunnmøringens hode.

– Jeg hadde jo ingenting å tape på å melde meg på. Går det bra er det gøy, hvis det ikke går bra, så gjør det heller ingenting. Da var det bare å kjøre på, forteller hun om hvordan hun endte opp på The Voice.

I lovsang flytter man fokuset bort fra seg selv og oppover.

Hun kjenner fortsatt på nervene hver gang hun skal synge, men det har blitt bedre med årene.

– Før ble jeg fort skjelven og hes, noe som begrenset kvaliteten på framførelsen. Nå påvirker det ikke stemmen, men heller litt i kroppen, men det roer seg så fort jeg har sunget den første strofen, forklarer hun.

Lovsang hjelper for nervene

Mye erfaring innen lovsangsetting har gitt Livi en fordel i å kontrollere nervene.

– Det har vært veldig god trening når det gjelder å flytte fokus bort fra eget hode i sangen. I lovsang flytter man fokuset bort fra seg selv og oppover. I tillegg får man øvd seg på å synge foran folk. Det har hjulpet meg å roe nervene her på The Voice.

– Så har det vært utrolig fint å kunne legge alt i Guds hender, legger hun til.

Troen er alltid en go-to

Selv om Livi har hatt en spennende reise med musikk både i livet og på The Voice, som vi snart skal få høre mer om, så er det først og fremst noe annet enn musikk alt bunner i.

– Jesus er håpet i livet mitt

Livi har tilknytning til både Betlehem (Bergens Indremisjon) og Salem Bergen (Misjonssambandet). Hun legger ikke skjul på at troen er viktig for henne.

– Troen på Jesus rommer så masse. Det er håpet i livet mitt og den tanken har vært viktig å ha med i hverdagen. Troen er alltid en go-to, forteller hun.

Livi viser stolt frem korset under deltakelsen på The Voice. FOTO: TV2 / Thomas Andersen

For sunnmøringen har det vært godt å ha et solid fundament å stole og lene seg på, i livet generelt og under en uforutsigbar The Voice-deltakelse hvor hun har kjent på mye spenning.

Folk er ikke så lukka som jeg tenkte

– Livet er uforutsigbart. Da er det fint å kunne søke trygghet på det eneste stedet som er 100% stabilt – hos Gud. Når alt annet vakler, kan jeg klamre meg til Gud. Han forandrer seg ikke, smiler hun.

Trossamtaler med studievenner

Livi er takknemlig for det hun har i troen og ønsker derfor å dele de gode nyhetene med andre.

– Jeg har fått samtaler med folk på studiet mitt om tro. Folk er ikke så lukka som jeg tenkte. Jeg har vært redd for at de skulle få den kristne troen oppi halsen, men de er mye åpnere enn jeg trodde.

Det har vært viktig for meg å kunne stå inne for sangvalgene, at de samsvarer med mine verdier

– De er oppriktig interessert. Det er spennnede å dele evangeliet. Jeg ønsker at menneskene jeg møter i hverdagen også skal bli kjent med Jesus, meddeler hun.

Les også: Går det an å være kristen uten å delta på «The Voice»?

– Må kunne stå inne for sangvalgene

Inne på The Voice har Livi hatt et bevisst forhold til troen.

– Det har vært viktig for meg å kunne stå inne for sangvalgene, at de samsvarer med mine verdier. I tillegg har jeg prøvd å være selvbevisst med tanke på å ikke miste bakkekontakten eller bli høy på pæra, svarer hun på spørsmålet om troen hennes har påvirket valgene hennes på The Voice.

Blind auditon var helt klart den verste når det gjelder nerver

Og legger til:

– Man blir utrolig eksponert på TV og da er det viktig å ha et bevisst forhold til troen og hvordan man prater om det. Jeg har prøvd å formidle gode verdier med å være meg selv og snakke åpent om troen, forklarer hun.

– Turbulent reise

Første utfordring i The Voice-eventyret var blind audition. Her sitter dommerne med ryggen til og må trykke på knappen som snur stolen for at vedkommende skal gå videre.

Les også: – For meg er musikken først og fremst en måte å ære Gud på, sier The Voice-vinneren

– Reisen på The Voice kan oppsumeres som turbulent og blind auditon var helt klart den verste når det gjaldt nerver, men like før jeg skulle opp på scenen ble jeg fylt med en ro, forteller hun.

Livi synger «Voksesmerter» av Trygve Skaug i blind audition:

 

Tre av fire dommere snudde seg og Livi valgte å bli en del av «Team Jarle».

– Det var en helt vill følelse da de trykka på knappen. Ubeskrivelig og utrolig kjekt!, mimrer hun.

Så var det duket for duell. Her møtte hun Alexander og sammen sang de «Somethin’Stupid» av Frank og Nancy Sinatra:

 

Jarle valgte å sende Alexander videre fra duellen, men det var ikke over av den grunn.

– Jeg ble overraska og det var utrolig kjekt da Yosef «stjal» meg, for jeg følte ikke jeg fikk vist meg så mye frem i den sangen. Motivasjonen steg og nå måtte jeg bevise at det var verdt å stjele meg.

Livi tapte i duell, men Yosef ville det annerledes. Han tok sunnmøringen inn under vingene på sitt lag, noe som i ettertid viste seg å være et godt valg. FOTO: TV2 / Thomas Andersen

Så til det siste steget før direktesendingene – knockout. Ingen stjeling. Nå er det vinn eller forsvinn.

Livi synger «Jackie Onassis» av Sammy Rae & The Friends i knockout-runden.

 

– Det var veldig gøy! Samtidig var det kjedelig at Helena ikke gikk videre, det ga litt bismak, forteller hun om å gå videre i knockout.

Nå er det bare 16 deltakere igjen og disse deltakerne blir delt opp i to puljer på åtte. Den første puljen er allerede halvert. 12 deltakere gjenstår og i kveld skal pulje nummer to halveres fra åtte til fire.

– Jeg husker at det tok ikke lang tid før jeg begynte å analysere stemmen til mamma og pappa

– Jeg er takknemlig for hvert steg jeg får ta på denne reisen. Det er utrolig lærerikt. Så må jeg innrømme at jeg kjenner litt ekstra på nervene nå som konkurransen tilspisser seg, men nå skal jeg bare kose meg, sier hun.

– Sunget hele livet

Musikk er ikke en ny interesse for 25-åringen som omtaler seg selv som en «musikknerd». Syngingen startet allerede ved sengekanten da hun var liten. Etter slang hun seg med på god natt-sangene som foreldrene sang til hun. Siden har det ballet på seg.

– Jeg husker at det tok ikke lang tid før jeg begynte å analysere stemmen til mamma og pappa og begynte å fundere på ting som: Hva er det med stemmen til mamma jeg liker? Det er jo litt spesielt, ler hun.

– Jeg har sunget så lenge jeg kan huske, legger hun til.

Hun har hvert innom kor, piano, korps og sangtimer. På VGS begynte hun på musikklinje og sangen begynte for alvor å ta plass i livet til Livi.

Videre til direktesending! I kveld kan du stemme Livi videre til neste runde av The Voice. FOTO: TV2 / Thomas Andersen

Salmer i ny drakt

I dag studerer hun «Musikk og ensemble» i Bergen og skriver en master som omhandler Ensembleledelse.

– Masteroppgaven handler om å arrangere musikk og melodi til gamle salmer. Drømmen er å få til fire-fem korarrangement inspirert av gamle salmer i en litt ny drakt, røper hun.

Nylig hadde hun og flere venner innsamlingskonsert (noe som i dette tilfellet kanskje burde blitt omdøpt til «innsalmingskonsert»?) i Betlehem til inntekt for oppussing av lokalet.

– Drømmen er å ha en fast musikklærerjobb og ha noen prosent som freelance-musiker på siden.

Ellers, når det ikke går i musikk, synes hun det er deilig å tilbringe tid sammen med venner.

– I tiden fremover håper jeg å få være ute, spille frisbeegolf og gå fjellturer sammen med venner. Det er viktig å ta vare på de gode vennskapene. Så må jeg nyte at jeg er student og ikke har fast jobb, sier hun med et lurt smil.

Drømmejobben

Til tross for at hun elsker musikk ønsker hun ikke å leve av musikken 100%.

– Drømmen er å ha en fast musikklærerjobb og ha noen prosent som freelance-musiker på siden. For min del er forutsigbarhet viktig og jeg tror jeg er litt for glad i hverdagen, ler hun og legger til at hun også drømmer om å drive med kor.

I sommer skal hun som i fjor være lovsangsleder på den kristne ungdomsfestivalen UL.

– Det var knallkjekt i fjor! Jeg har vært deltaker på UL siden jeg var 14-15 år, så det er gøy å kunne gi noe tilbake, avslutter hun.

Marianne Karoline Romarheim

The Voice

Et syngeprogram på TV2 hvor dommerne Ina Wroldsen, Yosef Wolde-Mariam, Espen Lind og Jarle Bernhoft starter med ryggen til og snur seg bare hvis de lar seg imponere og ønsker artisten på sitt lag. Til slutt står bare èn deltaker igjen som vinner.