Hvordan ta del i kaffedrøsen uten å drikke kaffe

Hvordan ta del i kaffedrøsen uten å drikke kaffe

Unnskyld, kaffe. Det er ikke deg, det er meg.

Kaffekultur

For et år siden var Håkon den eneste i redaksjonen som ikke drakk kaffe. Nå har han fått en ny med seg på laget.

For et år siden skrev Håkon i redaksjonen «Hvordan overleve i en kaffefiksert kristenkultur når man ikke drikker kaffe». Den gang var ikke det noen problemstilling for meg. Jeg elsker jo kaffe, og har gjort det i over fire år nå, men alle gode ting har en ende.

Mange opplever såkalte kaffeabstinenser av å kutte ut kaffen. Jeg opplever en lignende effekt nettopp av å drikke kaffe. Det fant jeg ut etter alle disse år. Bra jobba, Ole Johan.

Problemet

Kaffe er et sentralt element i mange sosiale settinger. Kopper står på bord, kanna sendes rundt. Det er liksom ikke det samme uten en kopp i handa.

Derfor valgte jeg å fordype meg nøye i denne problemstillingen, og dele resultatene med iTros lesere.

Ta del i kaffedrøsen

Her kommer noen tips til hvordan man kan ta del i den gode kaffesamtalen, uten å drikke kaffe selv:

1. Ha en kopp å holde i

En av årsakene til at folk er så gira på kaffe, tror jeg må være at det er gøy å holde i en kopp. Det er rett og slett moro. Man kan spinne den rundt, dytte den litt fram og tilbake, men vær forsiktig.

Heldigvis trenger man ikke kaffe for å ha kopp. Du kan holde i en kopp også uten kaffe.

2. Fyll koppen med noe

Hvis du tester ut tips 1, finner du nok ut av at koppen er litt for lett uten noe i seg. Derfor blir tips nummer to å fylle denne tomme koppen med noe, helst væske av noe slag. For meg ble løsningen te.

Med teen har jeg fått en varm kopp å holde i

For dere som ikke kjenner til te, er det altså varmt vann med et hint av grå, rød eller grønn farge. Det smaker omtrent som varmt vann, i det minste i begynnelsen. Ikke særlig stas, med andre ord, men det kommer seg.

Etter et par måneder i te-gamet, har jeg gjort noen utbedringer. Jeg har mikset og trikset litt med smaker og søtningsmiddel, og funnet min favoritt: Green tea citrus, med to suketter.

Med teen har jeg fått en varm kopp å holde i, og den kan til en viss grad fungere som kaffekamuflasje. Det er ikke så åpenbart at jeg ikke drikker kaffe da.

3. Lag te til flere

Teen har entret kjøkkenene iblant oss.

Om du spør dine kaffedrikkende venner om de har lyst på en kopp te, er det ikke sikkert de er så vonde å be. Mange er ikke så glad i kaffe som de skal ha det til, men later som de liker det, for å ta del i fellesskapet.

Dette er en fantastisk mulighet til å spre det gode budskapet om at teen har entret kjøkkenene iblant oss.

4. Start en nasjonal bevegelse, som snart utvikler seg til å bli global

Glem kirkekaffe og kaffedrøs. Begynn heller med kirkekakao og tedrøs.

Finn noen likesinnede og start et målrettet arbeid med å endre kaffens posisjon i kristenkulturen. Arranger egne kaffeavholdsmøter, finn på et kult norsk navn på bevegelsen, bytt navn til noe enda tøffere på engelsk. Trekk deg tilbake fra ledelsen og nyt livet.

Det er forskjell på folk

Noen synes kaffe er godt. For andre er ikke kaffe noe å trakte etter. Heldigvis er det mulig å leve i harmoni side om side, til tross for disse ulikhetene.

Her er ikke kaffe-drikker eller te-drikker, vi er alle én i Kristus Jesus.

Kaffekultur

For et år siden var Håkon den eneste i redaksjonen som ikke drakk kaffe. Nå har han fått en ny med seg på laget.