Ja, vi elsker sykt kristne ting

Ja, vi elsker sykt kristne ting

For deg som synes kristen kultur virker litt merkelig - her får du mer bensin på bålet!

Tema

Tema på iTro i juni er «Ja, vi elsker».

Det finnes mennesker som vil hevde at det finnes en merkelig form for intern, kristen kultur.

Disse har selvfølgelig helt rett.

iTro har laget en liste på 12 ting som vi mener er «sykt kristne».  Dette er rett og slett ting kristne elsker å gjøre. Vel bekomme!

 1. Ja, vi elsker brownies og is. Uansett hva som arrangeres kan du være sikker på at det vil bli servert brownies og is. Noen få baker fra bunnen av, men Toro-varianten går tydeligvis kristen ungdom aldri lei av.
 2. Ja vi elsker å invitere folk på fest, der «fest» betyr at man sitter og prater med folk i fire timer (mens man spiser brownies og is).
 3. Ja, vi elsker å stå i ring og spille volleyball. Dette høres kanskje ikke spesielt gøy ut, men er visstnok en ypperlig aktivitet for å bli bedre kjent.
 4. Ja, vi elsker å hviske Jesus mens vi ber. For utenforstående kan bønn virke ganske sært. At noen begynner å hviske Jesus underveis i bønnen fører derimot til at bønn oppleves som en helt vanlig greie.
 5. Ja, vi elsker å synge en sang om en sulten fugl før vi skal spise. Dette punktet trenger ikke noe utdyping. En helt naturlig ting å gjøre før man skal fortære et større måltid.
 6. Ja vi elsker å gifte oss når vi er 20 år eller yngre. Til deg som er kristen, over 20 år og ugift – ta det helt med ro, det er ikke din livssituasjon som er uvanlig.
 7. Ja, vi elsker å dra på 3-4 brettspillkvelder i uka. Hvem sier at kristne ikke kan ha det gøy? Ingenting er så festlig som to, tre eller seks slag Catan eller Dominion. Også her serveres det naturligvis brownies og is.
 8. Ja, vi elsker å skrike «Jesus elsker alle barna» eller «ja vi har vårat glada» mens vi står i kø. Til glede for de som skriker, og til sorg for alle andre.
 9. Ja, vi elsker å være misjonærbarn. Dersom du på noe tidspunkt har vært misjonærbarn får du en spesiell status i visse kristne miljøer som oss andre dødelige bare kan drømme om. Her er det riktignok ekstra trykk på «visse».
 10. Ja, vi elsker basar og julemesse. Gambling blir ikke spesielt verdsatt i kristne miljø. Men det finnes to store unntak: Basar og julemesse. Det er tydeligvis lov å la seg rive med i jakten på å vinne en døll fruktkurv.
 11. Ja, vi elsker kristen-kjendiser. «Hæ?! Er Martin Ødegaard kristen, sier du?! En av oss, en av oss, en av oss…»
 12. Ja, vi elsker «hengekøyseng», der man henger mange hengekøyer over hverandre. Utrolig spennende og morsomt!!

NB: Overskriften til denne saken har blitt inspirert av instagram-kontoen «ting_som_ser_sykt_kristne_ut». Absolutt verdt en titt!

Unsplash

Tema

Tema på iTro i juni er «Ja, vi elsker».