4 steg til å bli en bedre juksemaker

4 steg til å bli en bedre juksemaker

Hvem liker vel å bli kalt en juksemaker? Hvem liker vel å lure vennene sine trill rundt? Ikke vet vi, men her er fire tips til deg som ønsker å være denne bedrageren.

Tipg & Triks

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og har en overflod av mer eller mindre fornuftige råd til enhver anledning.

Denne gangen mindre fornuftige.

Tema nå i oktober er «Seier». Og hva kjennes ikke bedre enn en velfortjent seier? Ikke en seier en har juksa seg til, men de er ikke alltid helgale de heller. De kan faktisk være ganske deilige de også. Sies det.

Konkurranseinstinkt og mestringsfølelse er sunne ting. Til en viss grad, i det minste.  Noen ganger kan begge to være grunnlag nok for litt juksing – enten seieren alene eller følelsen av å mestre lureri.

iTro har samlet fire gode tips til deg som ønsker å jukse i spill og gå seirende ut av enhver brettspill seanse.

1: Mentalitet

Først og fremst må du forberede deg mentalt. Det er ikke alle som makter å jukse, så de velger heller å tape. Du må innstille deg på dårlig samvittighet og en lystløgners kvaler. Og dette må du også leve med i skjul. Ingen kan få vite at du juksa.

2: Planlegging

Det kan nesten være vanskeligere å jukse, enn å vinne på rettferdig vis. Du må legge en plan og holde den skjult. Og du må for all del ikke fortelle noen om triksene dine, verken underveis eller i etterkant. Ingen vil jo bli tatt for å være en jukser. Du kan gjerne skape usikkerhet rundt de andres «ærlige» spill, for å få fokus bort fra deg selv.

3: Distraksjon

Det er en kjent sak i krigføring, at det gjelder å klare å distrahere sin motstander. Dersom du får til en god avledning, har du en god mulighet til å få fikse litt på brett eller kortstokk. Plutselig sitter du med noen laken ekstra i Monopol eller et par ekstra vokaler i Scrabble. En klassiker er «se en rosa elefant!», men den er også ganske åpenbar. Velt heller en mugge vann og få motstanderen til å hente en klut (du kan jo være grei og passe på at det ikke ligger noen mobiler der du velter mugga).

4: Kreativitet

Det er bare kreativiteten som setter en stopper for jukset ditt. Det er mange måter å bedrive juks på. Lær å trekke to kort helt samtidig, utnytt de som ikke kan spillet, ha vide ermer på genseren, spill på følelser – være en kyniker.

(Sjakk er som er avbildet er kanskje heller vanskelig å jukse i, men for all del – lykke til!)

Tipg & Triks

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og har en overflod av mer eller mindre fornuftige råd til enhver anledning.

Denne gangen mindre fornuftige.