Gutten som stolte på Jesus

Gutten som stolte på Jesus

Han som mettet drøssevis av mennesker ved hjelp av matpakka til en gutt for to tusen år siden, er den samme som ønsker å være herre over livet ditt akkurat nå.

#detverset

#detverset er en serie på iTro, der forskjellige folk skriver om et av sine favorittbibelvers.

Denne saken ble opprinnelig publisert januar 2015, og har blitt gjengitt med forfatters tillatelse.

Vi kjenner utdraget fra fortellingen om da Jesus mettet fem tusen gjennom matpakken til en liten gutt:

«Og alle spiste og ble mette. Etterpå samlet de opp stykkene som var til overs, tolv kurver fulle. De som hadde spist, var omkring fem tusen menn, utenom kvinner og barn.»

Jada, dette er kult, men vi har hørt det før. Vi kan nesten fortellingen utenat. Utallige ganger har vi hørt om hvordan Jesus med sin himmelske kraft gjorde om to fisker og fem brød til føde for en enorm folkemengde. Selv naboen borti svingen kunne nok ha gjenfortalt beretningen, enda han aldri ville stikket snuten innenfor kirkens fire vegger.

Gutten stolte på Jesus

Likevel, tenker vi egentlig over hva som faktisk skjer i fortellingen? Skjønner vi at hva som står skrevet virkelig er sant, og tar vi for oss fortellingen stykkevis?

Vi kan blant annet legge merke til at de fem tusen menneskene som er nevnt, høyest sannsynlig ikke en gang utgjorde halvparten av alle menneskene som var til stede. Dette fordi at barn og kvinner ikke ble medregnet. I den store sammenhengen er dette gjerne uviktig, men det kan likevel hjelpe oss til å se Guds storhet.

Videre kan en legge merke til den lille gutten som stilte seg til disposisjon for Jesu plan. Han hadde fått en liten matpakke som skulle rekke til eget behov for mat gjennom dagen. Hvilken tillit må vel ikke han ha hatt til Jesus? Noen ganger burde vi gjerne prøve å stole på Jesus på samme vis som denne lille gutten, og se på hans mektige vesen gjennom et barns øyner.

Den samme Jesus i dag

Til slutt vil jeg spørre; Tenker vi at denne Jesus, mannen som gjorde under, også er i dag? Ut i fra Hebreerne 13,8 lærer vi at:

«Jesus Kristus er i går og i dag den samme, ja, til evig tid.»

Vi har altså med den samme Jesus å gjøre i dag som da. Han som for to tusen år siden mettet langt over fem tusen mann, er den samme som vil ta plass i livet vårt hver eneste dag. Til alle tider ønsker han å komme inn i vårt liv. Og vi vet at han kan gjøre store ting.

Vi kjenner til dette store underet som han gjorde, og at han fremdeles er den samme. Ergo kan han også i dag gjøre underfulle ting i våre liv. Vi må bare la han få slippe til – la han ta over styringen. Han må bli gjort til herre over vårt liv. I Salmenes bok står det;

«Legg din vei i Herrens hånd! Stol på ham, så griper han inn.» (Sal 37,5).

#detverset

#detverset er en serie på iTro, der forskjellige folk skriver om et av sine favorittbibelvers.

Denne saken ble opprinnelig publisert januar 2015, og har blitt gjengitt med forfatters tillatelse.