Gunnar forteller andre om Jesus på gata

Gunnar forteller andre om Jesus på gata

– Det er overraskende mange som faktisk ønsker å snakke om dette, forteller gateevangelist Gunnar Salmelid (22).

Misjon

«Misjon» er spalten der du blant annet kan lese om hva misjon er, og om de kristnes ansvar for å gi evangeliet om Jesus videre til andre.

Gunnar Salmelid (22) har drevet med gateevangelisering i Oslo en stund, og i vinter begynte han som fulltids gateevangelist i Oslo, gjennom misjonsorganisasjonen Open Air Campaigners.

Men gateevangelisering er ikke noe han alltid har vært opptatt av.

– Jeg har jo vokst opp med å høre om misjon og det å nå ut med evangeliet til alle folkeslag. Men for min egen del så har ikke det vært noe jeg har praktisert i noen særlig grad.

 

Gata som en tydelig arena

Gunnar prater med folk på gata.

Dette var noe Gunnar ønsket å gjøre noe med. Og for å nå andre med evangeliet om Jesus, skjønte han at han måtte bevege seg ut av komfortsonen.

– Jeg kunne fylt hele uka mi 1000 ganger med bare kristent fellesskap, kristne venner og kristent innhold, forteller Gunnar. – Men Jesus sier at vi skal gå ut, og jeg ønsket å utfordre meg selv på det og begynte etter hvert å bli med litt ut på gata for å evangelisere.

– Hvorfor gateevangelisering? En ting er jo evangelisering, men hvorfor på gata?

– Jeg har jo tenkt sånn som kanskje de fleste kristne tenker, at vi gjerne kan dele evangeliet med venner og familie og de vi treffer på i hverdagen. Men for min egen del så merket jeg at selv om det hendte jeg fikk samtaler med venner og kjente, var det veldig sjelden at jeg delte evangeliet.

Gunnar tror dette skyldes både at han ikke helt visste hva han skulle si, hvordan han skulle gå fram og mangel på frimodighet. Og selv om gateevangelisering ikke var naturlig for ham med en gang, merket han at han fikk en større forståelse for hva kjernen i evangeliet var, verktøy for hvordan han kunne dele det og større frimodighet.

– Når du går ut på gata, så er du der for én ting. Det er å dele evangeliet med mennesker og snakke om tro. Så det er jo på en måte en veldig tydelig arena der du får utfordret deg selv på nettopp det, sier han.

 

De aller fleste er åpne for samtaler

– Hva slags reaksjoner møter du når du snakker med folk på gata?

– Det er veldig forskjellig. Du møter jo alle slags mennesker, alle slags typer tro, alle slags holdninger til kristen tro, forteller Gunnar og sier de aller fleste han møter er veldig hyggelige og respektfulle.

– Det er overraskende mange som faktisk ønsker å snakke om dette. Selvfølgelig er det noen få som kan le av det eller bli irriterte, men de aller fleste opplever jeg er åpne for samtaler, og respektfulle. Og hvis folk ikke er interessert i å prate om dette, så prakker vi det ikke på folk heller. Vi ønsker jo å være respektfulle i møte med andre også.

 

Én prat blir ofte til flere

– Er det noen samtaler du husker, som spesielt har inspirert deg videre?

– Jeg opplever det nesten hver gang vi er ute at vi får gode samtaler der folk er nysgjerrige på å høre det vi har å si.

Gunnar forteller at mange av dem de snakker med, er interessert i flere samtaler. Da blir de gjerne invitert til å møtes igjen på en kafé eller et annet sted for å snakke mer om tro, og kanskje lese litt i Bibelen sammen. Særlig én mann han kom i prat med da de var ute og evangeliserte på gata i høst har gjort ekstra inntrykk.

– Vi begynte å prate litt om tro, og han syntes det var interessant, så vi ble vel stående der på Grønland Torg en time og snakke, forteller Gunnar.

– Det har senere blitt til flere gode samtaler. Vi har møttes jevnlig nå det siste halve året, og snakket mer om tro og lest i Bibelen sammen. Han kommer ikke fra noen kristen bakgrunn selv, men er nysgjerrig på troen. Når vi får sånne møter med mennesker som virkelig ønsker å finne ut mer, er det noe av det som inspirerer meg mest.

 

Det hender at folk tar imot Jesus

– Hender det at dere ser at folk blir kristne som resultat av det dere gjør?

– Ja, det gjør det. Tirsdag denne uka var en stor dag! Etter en rekke samtaler med en mann vi møtte for to år siden og som jeg også har fått følge opp det siste halvåret, bekjente han nå for første gang i sitt liv Jesus som sin herre og frelser.

Gunnar forteller også at det er folk som er med ut i dag som selv har blitt kristne og har møtt Jesus gjennom forkynnelse de har hørt på gata.

– Så det skjer. Det skjer ikke ofte, men det skjer absolutt.

Gunnar mener likevel det kan skje mer enn det man selv ser av synlige resultater.

– Vi vet jo at Bibelen forteller oss at Guds ord ikke vender tomhendt tilbake. Så selv om vi ikke alltid ser resultatene rett foran øynene på oss, så vet vi at evangeliet gjør noe med mennesker. Vi er kalt til å forkynne, vi er kalt til å dele evangeliet og jeg tror absolutt at Gud bruker det.

 

Privat

Misjon

«Misjon» er spalten der du blant annet kan lese om hva misjon er, og om de kristnes ansvar for å gi evangeliet om Jesus videre til andre.