Et kjennetegn på en god film, er at den hopper over hodet og lander rett i hjertet, The Chosen kan lande trygt begge steder.

Et kjennetegn på en god film, er at den hopper over hodet og lander rett i hjertet, The Chosen kan lande trygt begge steder.

«Har du sett Chosen?» og med det mente jeg: «Du MÅ se Chosen!»

Chosen

NLM ung har laget et splitter nytt samtaleopplegg til serien The Chosen. Du finner det gratis tilgjengelig i pdf her  og for hver enkelt episode her. 

Det er tenkt å passe for alle som er 13 år og (langt) oppover.

I pinsehelga arrangerer vi Chosen-maraton – følg iTro på sosiale medier for å få med deg informasjonen.

Les mer om Chosen her.

«Har du sett Chosen?» Det spørsmålet har jeg fått mange ganger de siste ukene. Den amerikanske serien om Jesu liv har vekket interesse over hele verden, og jeg ble en av dem som ivrig stilte spørsmålet videre etter å ha sett den. «Har du sett Chosen?» og med det mente jeg: «Du MÅ se Chosen!»

Skyhøyt ranket

Hva er det som gjør Chosen så bra? Den har 9,8 på IMDb, den har mer enn 20 millioner seere over hele verden, det fortelles om folk som har tatt imot Jesus som frelser etter å ha sett serien. Interessen min er vekket for lenge siden.

Så dette er greia. Dallas Jenkins har laget åtte episoder om Jesu liv, en sesong. Han ønsker å lage flere sesonger, og produksjonen er full ut finansiert av crowdfunding: ulike personer som har gitt penger til prosjektet. Den første sesongen kostet 10 millioner dollar, og er det største crowdfunding-prosjektet inntil nå for film og tv. Nå er serien Chosen gratis tilgjengelig for alle som vil se den i appen The Chosen, og for øyeblikket også på YouTube .

Helt kort oppsummert er dette innholdet i de åtte første episodene: Vi møter Jesus i starten av sin tre år lange tjeneste, og vi blir godt kjent med flere av menneskene rundt ham, som Maria Magdalena, Simon Peter, Matteus og Nikodemus.

Bibelglede

Dallas Jenkins sier at de har forsøkt å lage en serie som kan gjøre oss mer glad i Bibelen, dra oss nærmere den og bringe liv til noen av de fortellingene vi har hørt mange ganger. De har «utvidet» fortellinger vi bare får et lite glimt av i evangeliene. Episode 1 starter med en påminnelse: The Chosen er basert på de sanne fortellingene fra evangeliet om Jesus Kristus. I tillegg har de utvidet noen bakgrunnshistorier, og lagt til noen karakterer og noe dialog. Alt er allikevel gjort veldig bevisst og med mål om å støtte opp om sannheten i evangeliene.

Som med all forkynnelse og vitnesbyrd, sanger eller bøker som vitner om Jesus, så vil også denne serien fortelle oss noe om det fantastiske budskapet evangeliene inneholder. The Chosen er ikke Bibelen, men serien forteller om Jesus, slik vi også gjør på andre måter.

Understreker evangeliets budskap

Alle gode filmer og serier har det til felles at de berører oss. Slik berører også The Chosen oss med et sterkt budskap om Jesus Kristus. Vi skal være bevisste på at det ikke er selve Jesus vi ser, og at noe er lagt til for at det skal fungere som en god fortelling, samtidig er min opplevelse at de har klart dette på en veldig god måte.

The Chosen får meg til å le og gråte, og gjør Jesus levende for meg. Den opplevelsen ble enda sterkere da jeg skrev samtaleopplegget om serien. Der knytter vi aktuelle bibeltekster til hver episode og har laget spørsmål til samtale etter episodene. Bibeltekstene gjorde det tydelig for meg hvordan hver utvidede fortelling er laget med et ønske om å understreke evangeliets budskap.

Jeg gråter med Maria Magdalena, fascineres av Matteus, venter utålmodig på at Nikodemus skal komme et skritt videre, ler av Jesus med barna, kjenner meg igjen i Peters sterke følelser og gråter av glede hver gang Jesus forandrer menneskers liv. Min oppfordring er: Se den, les Bibelen samtidig, be før du skal se og del opplevelsen med noen, så dere kan snakke sammen om alt.

Et kjennetegn på en god film, er at den hopper over hodet og lander rett i hjertet. Jeg tror The Chosen kan lande trygt begge steder. Den tåler kritisk refleksjon, og berører livet vårt samtidig.

PS: Lørdag og søndag kveld i pinsehelga, 30. og 31. mai, arrangerer vi Chosen-maraton på iTro sin Facebookside. Samle en liten gjeng å se det sammen med, eller sett av kvelden til å fordype deg alene. Håkon Lund med gjester er klar for å lose oss gjennom kveldene: Fire episoder hver kveld med litt oppbyggelig småprat innimellom. Følg oss på sosiale medier for å få med deg all info!

Her finner du hele samtaleopplegget i PDF

Første episode:

pressefoto

Chosen

NLM ung har laget et splitter nytt samtaleopplegg til serien The Chosen. Du finner det gratis tilgjengelig i pdf her  og for hver enkelt episode her. 

Det er tenkt å passe for alle som er 13 år og (langt) oppover.

I pinsehelga arrangerer vi Chosen-maraton – følg iTro på sosiale medier for å få med deg informasjonen.

Les mer om Chosen her.