Lecrae – Anomaly

Lecrae – Anomaly

Et album fullstappet med god musikk, ærlige tekster, budskapet om evangeliet og vår oppgave i denne verden.

Hørt

Lecrae – Anomaly

Reach Records (2014)

“I don’t mind being vulnerable and putting myself on display. There’s a lot of stuff I’m sharing about my life on this album that I’ve never shared with anybody.”

Med Anomaly er Lecrae ute med sitt syvende studioalbum, en fantastisk oppfølger til sitt Grammy-vinnende album Gravity. Albumet troner nå øverst på listetoppen i USA, en bragd som har blitt oppnådd kun fire ganger tidligere av kristne artister. Dette beviser det faktum at “den nye kongen av hip-hop” (Time magazine, 2012), leverer et album som vil stå frem i historiebøkene som et av de beste hip-hop albumene 2014 gav oss.

«Et avvik fra standarden»

Anomaly kan oversettes med “avvik” – et avvik fra standarden, hva som er forventet. For Lecrae handler albumet om hvordan å avvike fra hva som forventes av ham, men å være tro til seg selv, hvem han er. Selv om det forventes noe annet, er han den han er og er ikke redd for å være annerledes.

Fryktløsheten for å være annerledes reflekteres ikke bare i tekstene, men også i det musikalske. Låtene er et resultat av utallige timer lytting til blant annet pop, rock og klassisk musikk, noe som reflekteres i et album som ikke bare viker fra fansens forventninger, men også fra hip-hopens trygge rammer.

«Det er en frihet å finne ved å være ærlig og tørre å være seg selv»

“I’m not going to sit here and live to fit everyone’s mold. I’ve been uniquely crafted to be myself. There’s a confidence and a freedom in that.”  

Det er en frihet å finne ved å være ærlig og tørre å være seg selv, forteller Lecrae. Anomaly er på alle måter et ærlig album. Ærlig i forhold til frykt for hva folk skal tenke om ham, frykt for hva kritikerne skal si, frykt for om han lever et liv som gleder Gud; Dette reflekteres særlig i låta “Fear”. I “Broken” speiles tematikken i ærlighet om vår svakhet og synd, og vårt behov for Guds nåde. “I need your grace for my flaws. God I’m broken in this mess I’ve made. I need you to restore me”. En fantastisk låt som har funnet rom for Kari Jobes flotte stemme.

«Jeg har lært mer om min rolle som lem på legemet, og forsøker å leve i det»

Selv etter å ha havnet så i rampelyset som han har gjort de senere årene, er ønsket om å se Gud opphøyd fortsatt like stort, forteller han. “Jeg har lært mer om min rolle som lem på legemet, og forsøker å leve i det.”

“Messengers” avslutter albumet med nettopp denne tematikken. Med vårt kall som kristne, med vår oppgave i denne verden. Vi er tilgitt, vi lever for Gud, lever for å reflektere Hans bilde og vise verden hvem han er. “Mercy, love, and His grace – The reason we movin’ here. Speak out – Though we’ve never been qualified to do it. I ain’t earned it, I was loved into it. I’m brand new”. Eminente for King & Country bidrar på denne låta med sine solide vokaler.

Anomaly er et album å få med seg, og er kanskje Lecraes beste utgivelse hittil. Det er et album som er fullstappet med god musikk, med gode, ærlige tekster, og med et budskap som peker på evangeliet og vår oppgave i denne verden. Det har vært en fryd å høre på dette albumet de siste dagene!

Mine topp 3 låter: “Broken”, “Messengers”, “Give In”

Hørt

Lecrae – Anomaly

Reach Records (2014)