– La «Grill en kristen om Bibelen» gjøre deg engasjert og interessert i den aller viktigste boka i verden

– La «Grill en kristen om Bibelen» gjøre deg engasjert og interessert i den aller viktigste boka i verden

Boka gir oss gode grunner for hvorfor Bibelen er relevant, troverdig og viktig også for oss i 2020.

Lest

Grill en kristen om Bibelen

Boka kom ut i juni, og er oppfølgeren av Grill en kristen (2017).

For mer informasjon se www.grillenkristen.no

Får du mange spørsmål når du leser Bibelen, eller vil du ikke lese den i det hele tatt fordi du syns den er irrelevant, kjedelig, utdatert, uinteressant eller merkelig? Da anbefaler jeg å ta en titt på Grill en kristen om Bibelen!

Min første tanke om boka var at den skulle gi svar på enkelte vanskelige vers i Bibelen (hvilket den gjør), men den har et mye mer overordnet og helhetlig perspektiv også.

Den fokuserer nemlig på spørsmål rundt Bibelens relevans, troverdighet og moral— spørsmål som ofte reises både av kristne og ikke-kristne.

Relevant

Dette er derfor god lesning enten du har lest masse Bibel eller knapt har åpnet den; er skeptisk til Bibelen og syns den er utdatert, eller syns den er helt topp og aldri har stilt deg kritisk til noe.

Den er nyttig for deg som tenker at Bibelen sikkert er en fin bok for noen, men har ingen relevans for mitt liv, og for deg som leser Bibelen selv men syns det er litt flaut å si det til venner fordi “det står jo så mye rart der!”.

Lettlest

Grill en kristen om Bibelen er som dens forløper lettlest ettersom den er delt inn i små kapitler, som hvert er svar på et spørsmål. Den trenger derfor ikke å leses fra perm til perm, men kan leses utfra hvilke spørsmål man vil finne svar på.

Er det spesielle temaer man trigges ekstra av, er det bokanbefalinger etter hvert kapittel.

Inspirerende

Selv merker jeg at min personlige bibellesning går litt opp og ned. Jeg må innrømme at det ofte er lettere å dra opp telefonen og scrolle seg bort der blant alt og ingenting fremfor å sette seg ned med Bibelen. Likevel vet jeg så innmari godt at det er viktig for meg å lese Bibelen, og ønsker å gjøre det mer.

Jeg ble igjen inspirert til bibellesing idet jeg leste Grill en kristen II. Den minner om gode grunner for hvorfor Bibelen er relevant, troverdig og viktig også for oss i 2020.

Ærlig

Den prøver ikke å skjule at Bibelen inneholder mange rare og skrekkslagne fortellinger, og gir oss gode løsningsforslag til hvordan vi bedre kan møte disse tekstene. Vi trenger derfor ikke å legge fra oss hjernen når vi tar opp Bibelen og snakker med Gud. Vi kan få stille spørsmål og slippe å være redd for andres.

Bibelen er en livsnær bok som er relevant for ditt og mitt hverdagsliv.

La oss minne oss selv og hverandre om at Bibelen ikke er en prektig bok for prektige mennesker som skal leses for å tilfredsstille Gud, ungdomslederen eller samvittigheten. Bibelen er en livsnær bok som er relevant for ditt og mitt hverdagsliv. Det er derfor vesentlig at vi behandler den deretter, og ikke bare leser for å ha lest, men faktisk stiller spørsmål og prøver å forstå Bibelens budskap.

Jeg anbefaler derfor å starte ved å lese Grill en kristen om Bibelen. La den gjøre deg engasjert og interessert i den aller viktigste boka i verden!

Lest

Grill en kristen om Bibelen

Boka kom ut i juni, og er oppfølgeren av Grill en kristen (2017).

For mer informasjon se www.grillenkristen.no