God sommerlesning!

God sommerlesning!

Vurderer du å lese en bok i sommerferien? Her får du iTro-redaksjonens sommerboktips!

Crazy Love
Francis Chan (160 sider)

 Dersom du skulle velge å plukke frem denne boka i sommer, må du være forberedt på å bli utfordret. Boka er lettlest, men ikke lett å lese. Crazy Love handler om Guds betingelsesløse kjærlighet, og hvordan vi responderer på det. Den viser hele tiden til hva Bibelen har å si, og oppfordrer til en ny radikal tenkemåte. Ingen fancy innpakning med sløyfe på, men en bok som sier det slik som det er.

Les også : «Crazy Love» (iTros anmeldelse)

Anbefalt av John Olav Selstø

Hvorfor skriver ikke Gud på himmelen?
Espen Ottosen (256 sider)

Det er mange spørsmål om troen på Gud det kan være vanskelig å svare på. Vi kan møte mange innvendinger i hverdagen vår mot å tro på en Gud som står bak universet. Det fine er at det er mange kloke, kristne som har møtt de samme spørsmålene før oss. I denne ferske boken får vi presentert mange av forsøkene på svar, servert fra et spennende utgangspunkt – tvilen.

Les også: «Hvorfor skriver ikke Gud på himmelen?» (iTros anmeldelse)

Anbefalt av Odd Inge Aas

Nådens gåte
Philip Yancey (301 sider)

Hva er det som er så spesielt med nåden? Yancey vier en hel bok til dette, når han forteller ulike historier om nåde, tilgivelse og nådeløshet. «Det eneste som er hardere enn tilgivelse, er alternativet» skriver han. Jeg husker Egil Svartdahl en gang sa: «Istedenfor å lese mange dårlige bøker, leser jeg heller noen gode bøker flere ganger. En slik bok er Nådens Gåte.»

Anbefalt av Nils Kåre Bøe

Det handler ikke om meg
Max Lucado (100 sider)

Dette er en av «fokus»-bøkene, og den består av kun 100 lettleste sider. Ganske ofte tar jeg meg selv i å leve som om jeg er i sentrum av universet. Det handler ikke om meg hjelper meg å rette fokuset mot Gud, og bort fra meg selv.

Har du lest en god bok du vil anbefale? Del gjerne tips i kommentarfeltet. 

Ill.foto:  Rach / flickr.com