Boka «Totalt forandret» oppmuntrer og utfordrer

Boka «Totalt forandret» oppmuntrer og utfordrer

Den UL-klare Jaquelle har skrevet bok til sin egen generasjon. Den slippes på norsk under årets UL.

Kultur

Boka «Totalt forandret» skrevet av Jaquelle Crowe, utgis på norsk av Lunde forlag.

Boka er oversatt av Ingebjørg Nandrup.

Jaquelle Crowe er UL-klar, og skal tale på morgenmøtet lørdag 27. juli. Hun er forfatter og gav ut bok allerede som 18-åring. Denne boka blir i disse dager oversatt til norsk, og vil lanseres under UL.

Egen generasjon

«Totalt forandret» ble til gjennom et ønske om å oppmuntre unge mennesker til å følge Jesus slik at det virkelig viser igjen i livene deres. Jaquelle var lei av at unge nesten ble oppmuntret til å være litt slappe når det kom til tro. Det virket for henne som om den mange i kirken mente at ungdom ikke var modne nok til å forstå hva troen betyr for livet. Det var hun uenig i. 

Det er rett og slett en bok skrevet til kristen ungdom som ønsker å følge Jesus helhjertet, slik at det påvirker alle deler av livet.

Boken forteller enkelt, gjennom Jaquelles eget liv, og historier fra flere av hennes venner, hvordan troen forandrer alle sider av livet. Den er enkelt skrevet, og passer godt for ungdom, men bruker likevel noen begreper som kan være ukjente for kirkefremmede.

Derfor er nok ikke dette boken du skal gi til dine ikke-kristne venner. Det er mer en bok som oppmuntrer deg til å tørre å fortelle disse vennene hvem Jesus er og hva Han betyr for deg. Den gir en god innføring i begreper og får deg til å tenke litt mer gjennom hva synd, nåde og frelse betyr. Hva det betyr for deg, helt personlig, for relasjonene dine og for den kristne kirken.

Det er rett og slett en bok skrevet til kristen ungdom som ønsker å følge Jesus helhjertet, slik at det påvirker alle deler av livet. 

Enkel og utfordrende

Boka er skrevet for ungdom, og er av den grunn noe enkelt skrevet, men den er skikkelig utfordrende – for alle!

Det var det også meningen at den skulle være, så bruk den som det – en kickstart til å bli gira på å leve for Gud. 

Den utfordrer ungdom, men den utfordrer også oss som er litt eldre. Jeg tror at denne boka kan være nyttig å lese for alle som jobber med eller er ledere for ungdom. Egentlig passer den for alle som ønsker å leve et helhjertet liv for Jesus.

En liten svakhet ved boka er at den fort kan virke noe gjernings-fokusert. Jaquelle prøver å nevne det ofte, men det kan sjelden nevnes ofte nok – det er nåden som alene er nok. Men selv om det kun er av nåde og gjennom Jesus alene vi er frelst, betyr ikke det at vi ikke skal prøve å leve gudfryktige liv. Jaquelle snakker frem fellesskapet, og hvordan vi alle trenger medvandrere og eldre kristne som kan hjelpe oss med trosspørsmål, ansvarliggjøre oss – men også trøste og oppmuntre oss. 

Gled deg! Boka kan kjøpes på UL!

NB: Det blir boksignering med Jaquelle etter hennes seminar på UL fredag 18:00! 

Sjekk ut mer av det som skjer under årets UL i Kongeparken HER! 

 

privat

Kultur

Boka «Totalt forandret» skrevet av Jaquelle Crowe, utgis på norsk av Lunde forlag.

Boka er oversatt av Ingebjørg Nandrup.