Ærlige om livet og med et ønske om å formidle jesu kjærlighet

Ærlige om livet og med et ønske om å formidle jesu kjærlighet

- Vi håper vi kan bidra til at folk starter tankeprosesser og lærer noe.

Kultur

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og gir en overflod av mer eller mindre fornuftig hjelp til enhver anledning.

Lisa Børud Gustavsen og Amalie Snøløs har laget podcast! iTro har intervjuet dem om hvordan det hele startet og hva de ønsker å oppnå gjennom podcasten.

– Amalie tok første initiativ til podcast. Jeg kicket litt på det med en gang, og så fikk vi planene ut i live!

Lisa forteller gira når jeg spør om hvordan dette prosjektet startet.

De to veninnene, Amalie Snøløs og Lisa Børud, har ikke kjent hverandre så lenge, men fant raskt ut at de klikket godt. Ofte ble samtalene dype, og de hadde mange ting til felles som de likte å prate sammen om. 

– Vi er like, men samtidig forskjellige. Best of both worlds. 

Amalie og Lisa roser hverandre mye under samtalen, det er lett å forstå at de har et nært forhold. Begge har opplevd mye og har mye spennende å dele med hverandre og oss som vil høre på podcasten. Det kommer godt frem gjennom episodene at begge jentene er trygge og frimodige, både i seg selv og i troen sin. 

– Vi er to kristne som har en podcast, det er ikke nødvendigvis en kristen podcast i seg selv.

Begge er opptatt av å formidle hvem Jesus er, og stråle ut verdiene som de setter høyt. Det gode budskapet kan spres på mange måter, noen ganger også gjennom å snakke direkte om det i podcasten. Men et stort ønske er å invitere alle inn, og de legger vekt på at man ikke trenger å være kristen for å høre på. 

– Vi er to kristne som har en podcast, det er ikke nødvendigvis en kristen podcast i seg selv, sier Amalie. 

Lisa forklarer at målgruppen de ser for seg er rundt 13-25 år, men også at podcasten kan passe for voksne. Den er ikke begrenset bare til jenter eller ungdommer. 

Starte tankeprosesser

– Det er mye fokus på konsept og det å være fresh når man lager podcast. Vi håper vi kan bidra til at folk starter tankeprosesser og lærer noe gjennom å høre på. 

Lisa håper podcasten kan handle om selve samtalen, og ikke bare om hvem de er.

– Da hadde det ikke vart så lenge. 

For jentene har ingen planer om å gi seg med det første. De fortsetter med en episode i uka, og ønsker å opprettholde den frekvensen. Det gjør det mulig å være litt aktuell, og vi som lytter får komme nærmere innpå livet til Amalie og Lisa, være med i det som måtte skje og bety noe for dem i hverdagen. 

Invitere til å være med i samtalen 

– Vi har jo en liten drøm om å kunne dra ut og snakke med og til folk. Invitere dem til å være med i samtalen, forteller Amalie.

Men Covid-19 setter akkurat nå en stopper for det, så fokuset ligger på å jobbe videre med selve podcasten.

– Det er mange assosiasjoner rundt hva en podcast skal være. Noen liker morsomt hele tiden, andre rolig og nært. 

Det kan også være litt skummelt å utlevere seg selv. Selv om jentene ønsker at så mange som mulig skal få noe godt og like det de holder på med, så vil det ikke alltid treffe alle. Gode lyttertall og mange abonnenter tyder nok likevel på at de har truffet mange og bredt. 

En podcast med to unge jenter som er tydelig kristne i det offentlige rom, som prater sammen om temaer de tenker på og brenner for – det tror jeg trengs i Norge i dag. Denne anbefales! 

 

pressebilde

Kultur

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og gir en overflod av mer eller mindre fornuftig hjelp til enhver anledning.

Lisa Børud Gustavsen og Amalie Snøløs har laget podcast! iTro har intervjuet dem om hvordan det hele startet og hva de ønsker å oppnå gjennom podcasten.