10 lovsanger som har gitt meg viktige påminnelser

10 lovsanger som har gitt meg viktige påminnelser

Her kommer noen lovsangsanbefalinger å ta med seg inn mot sommeren.

Kultur

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og har en overflod av mer eller mindre fornuftige råd til enhver anledning.

I lovsangslandskapet i dag overlever gjerne ikke sanger så lenge, før de blir byttet ut med noe nyere og mer spennende. I ny og ne har iTro kommet med anbefalinger med de beste og nyeste lovsangene der ute, men denne gangen tenkte jeg å zoome litt ut.

De færreste av disse sangene er spesielt nye, men de har gitt meg noen viktige påminnelser og noe å tenke på. Hva lovsangene våre formidler, synes jeg er langt viktigere enn datoene de ble gitt ut.

Jeg anbefaler deg å lytte til dem!

1. Is He Worthy

Denne sangen er skrevet som en «call and response», som skaper en fantastisk atmosfære der vi formidler til hverandre Guds frelsesplan og håpet vi har i Jesus. Er han verdig? Ja, det er han.

2. He Will Hold Me Fast

Ofte kan det føles som at vi må jobbe hardt for å holde fast i Jesus og troa på ham. Her får vi en viktig påminnelse om at han vil holde oss nær til seg og beskytte oss.

3. For Godt Til Å Tro Det

Det er nesten utrolig å tenke på alt det Jesus måtte gjennom for at vi kunne få fellesskap med Gud. Det skildres med et rikt språk inntil vakkert spill fra strykere.

4. Morgonbøn – Live

Denne sangen er helt ny – men samtidig ikke! Teksten er nemlig omtrent dratt rett ut fra Bibelen – salme 5. Salmene i Bibelen var opprinnelig til melodier, men disse har vi dessverre ikke lenger. Er det på tide å sette melodi til enda flere?

5. Jeg har en venn

Evangeliet servert på rim. Hva mer kan en ønske seg? Vi bekjenner vår egen utilstrekkelighet i møte med en hellig Gud, før løsningen presenteres: Jesus sendes til jorda. Det er litt av en venn å ha.

6. Kom til meg

Igjen, teksten er hentet rett fra Bibelen og Matteus 11,28. Dette er et vers som gir trøst i rett tid, og å få det i musikkform er heller ikke feil.

Kom til meg, alle dere som strever og bærer tunge byrder, og jeg vil gi dere hvile.

7. Be Thou My Vision

Du kjenner den kanskje som Deg å få skode på norsk, som er en kjent og kjær sang for mange. Den irske melodien stammer fra 700-tallet, og er blant de vakreste vi har, synes jeg.

Når den ene nye sangen danker ut den andre, er det fint å holde fast på noe som har vart gjennom generasjoner.

8. Jesus Kristus Er Den Samme

Tittelen matcher godt med det som står i Hebreerne 13,8:

Jesus Kristus er i går og i dag den samme, ja, til evig tid.

At Jesus fortsatt er den samme, mens alt annet går gjennom forandringer og er ustabilt, gjør at vi kan søke tilflukt i ham. Han er ennå den samme, og den sanne.

9. Elskede Jesus

Jesus er ikke som alle andre. «Ingen kan sammenlignes med deg», synges det i første vers. Han er ulik alle andre, og fortjener plassen i våre liv som ingen andre kan fylle.

10. Det Kommer En Dag

«Det kommer en dag hvor jeg kan vise til det livet som han levde for meg.»

At Jesus døde for oss håper jeg vi snakker en del om, for det er store greier. Men at han også levde for oss, kommer kanskje litt i skyggen.

Bildøy bibelskole

Kultur

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og har en overflod av mer eller mindre fornuftige råd til enhver anledning.