Søk først alle dine bekymringer og din egen rettferdighet?

Søk først alle dine bekymringer og din egen rettferdighet?

Da iTro-podden-Lisa skulle kjøpe leilighet opplevde hun bønnesvar: – Selv om meldinger plinget inn fra en utålmodig og stresset forlovede, satte jeg meg ned med Bibelen og foldet hendene.

Mitt vitnesbyrd

«Mitt vitnesbyrd» er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.

I Matteus 6,33 står det «Søk først Guds rike og Hans rettferdighet! Så skal alt dette bli gitt dere i tillegg.»

Å si at jeg har hørt dette verset mange ganger er en underdrivelse – men som spansklæreren min i åttende klasse brukte å si: «repetisjon er visdommens ord».

Selv om jeg har hørt mange ganger at vi først skal søke Guds rike og rettferdighet, er det bare en eksamen, eller at Rema 1000 setter opp prisen på ost, som skal til før jeg mister hodet.

Bekymringer

Om dette verset skulle blitt omskrevet til å passe i mitt eget liv hadde det nok sett omtrent slik ut: «Søk først alle dine bekymringer, overtenk en gang til og finn ut hvordan du kan løse dem på egen hånd! Så kan du søke Gud om du har tid til det i tillegg.»

For selv om jeg har hørt mange ganger at vi først skal søke Guds rike og rettferdighet, er det bare en eksamen, eller at Rema 1000 setter opp prisen på ost, som skal til før jeg mister hodet og glemmer at Gud har sagt at jeg skal kaste alle mine bekymringer på han, for han har omsorg for meg (1 Pet 5,7).

Les også: Kan jeg være Guds barn uten å føle det?

iTropodden

Sammen med Live og Rebekka, drøser jeg om tro og liv i Podcasten «iTropodden», og i vår hadde vi mye fokus på Bibel og bønn, noe som ble en stor inspirasjon inn i mitt eget liv.

Jeg følte meg nesten litt egoistisk, som i en tid der mennesker lever i krig og fattigdom, ville kjøpe leilighet.

«Hverdagstro» har lenge vært en hjertesak for meg, for jeg tror faktisk at Gud vil være med i alt vi gjør. I en periode søkte jeg Gud i alt jeg gjorde, og jeg begynte å se, i små og store ting, at Gud faktisk er med meg, og bryr seg om det jeg bryr meg om.

Leilighetskjøp

Da forloveden min og jeg skulle by på leilighet syntes jeg det nesten var litt vanskelig å be til Gud. Jeg følte meg nesten litt egoistisk, som i en tid der mennesker lever i krig og fattigdom, ville kjøpe leilighet.

En morsom tilfeldighet med tanke på at det nettopp var en husholdning jeg gikk og tenkte på.

Å kjøpe leilighet var jo ikke noe vi måtte, men et stort ønske. Dagen vi skulle bestemme oss for om vi skulle by, ville jeg ta med Gud inn i det, og ikke bare stresse meg gjennom det. Selv om meldinger plinget inn fra en utålmodig og stresset forlovede, satte jeg meg ned med Bibelen og foldet hendene.

Jeg bestemte meg for å lese ett kapittel, som var alt jeg hadde tålmodighet til, og bladde tilfeldig opp i Efeserbrevet kapittel 1. Der stod det om nåden som en «husholdning» – en morsom tilfeldighet med tanke på at det nettopp var en husholdning jeg gikk og tenkte på.

– Kort fortalt: vi kjøpte eiendommen

Og da jeg leste videre til vers 14 stod det om frelsen «som er pantet på vår arv inntil forløsningen av den kjøpte eiendommen, til pris for Hans herlighet.», og akkurat i det jeg leste dette plinget det inn en melding fra forloveden min som skrev «Lisa nå fikk jeg en veldig god følelse for leiligheten».

Det som gjorde det ekstra spesielt er at ordene «husholdning» og «den kjøpte eiendommen» vanligvis ikke blir brukt i andre bibeloversettelser, men blir brukt i akkurat den bibeloversettelsen i Bibelen jeg fikk til konfirmasjonen min for ni år siden. Og kort fortalt: vi kjøpte eiendommen.

Det største bønnesvaret

Bønnesvar kan være gode og trosstyrkende. Det er små glimt av hva som venter oss i himmelen; tegn på hvem Gud er og hvor mye han elsker oss – men det største bønnesvaret er likevel Jesus og at han døde på korset for oss.

Gud er med oss hver dag, i alt vi står i – og det kan vi aldri bli minnet på mange nok ganger.

Leiligheten vi har blitt velsignet med her på jorden er bare midlertidig, for der vi hører hjemme er i evigheten, sammen med Jesus.

Jeg tror på ingen måte det er en tilfeldighet at det står «Frykt ikke!», «Vær ikke bekymret» eller «Vær ikke redd» i Bibelen, omtrent like mange ganger som det er dager i et år.

Gud er med oss hver dag, i alt vi står i – og det kan vi aldri bli minnet på mange nok ganger.

Privat

Mitt vitnesbyrd

«Mitt vitnesbyrd» er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.