11 tips som kan være gode når livet føles litt for stort

11 tips som kan være gode når livet føles litt for stort

Tunge tanker og utfordrende følelser er en del av livet, da kan kanskje disse tipsene være til hjelp.

iLivet

iLivet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.

Som mennesker er vi svært fascinerende vesen. Vi er utstyrt med så mange stilige mekanismer, både til glede og besvær. En av dem er følelser.

Følelser er en god pekepinn for oss, men noen ganger kan de være svært frustrerende også. Som for eksempel når de ikke spiller på lag med realiteten eller det du egentlig vil føle på. Kanskje du egentlig har det veldig bra på mange måter, men så føler du det bare ikke sånn akkurat nå.

Når livet blir for stort

Det er naturlig å være lei seg når man møter sykdom, dødsfall og kjærlighetssorg. Men noen ganger kan en tomhetsfølelse snike seg inn uten noen særlig grunn, er man da deprimert? Er jeg psykisk syk? Kommer jeg til å føle det godt igjen? Hvorfor er jeg ikke glad? Hvorfor er ikke Gud her og gir meg freden og gleden sin?

Man kan få følelsen av at livet rett og slett er for stort, at en ikke orker noen ting egentlig. Og tanken på hva fremtiden vil bringe orker man i hvert fall ikke å gå inn på.

Sannsynligvis så endrer dette seg. Men om de tunge tankene ikke skulle gå over, så er det lurt å ta kontakt med for eksempel helsesøster eller lege.

Det meste går over, men det kan noen ganger ta litt mer tid enn vi tenker. Og om det skulle være en depresjon, så er det ikke så uvanlig å ha i løpet av livet.  Vi snakker gjerne bare ikke så mye om det, og dermed kan det føles litt tabu og unormalt.

11 tips som kan gjøre dagen litt bedre

Enten du er glad, trist, tom, håpløs, mismodig, glad, fryktsom, redd eller nøytral, her er noen tips for å prøve å gjøre dagen litt bedre:

 1. VIT at uansett hvordan du føler det, så forlater ikke Gud deg. Depresjon og triste følelser er en del av livet, og man er ikke spart for det selv om man er kristen.
 2. Finn minst én ting som du kan glede deg til den kommende dagen.
 3. Gå en tur eller tren! Endorfiner, som er et «lykkestoff» i kroppen, utløses ved hard fysisk aktivitet. Den fysiske aktiviteten kan gjerne kombineres med det neste punktet:
 4. Vær med venner, selv om det ikke frister.
 5. Les en kjekk bok.
 6. Skriv en liste med ting du er takknemlig for.
 7. Snakk med noen om hvordan du har det.
 8. Tenn et lys.
 9. Få deg nok søvn, 6 timer er ikke nok.
 10. Se på noe morsomt som tvinger frem et flir og en latter (feks «Friends», men det kommer altså fra en 28 år gammel tipser).
 11. Lag deg noe godt å spise, både middag og kake. Dersom matlysten er dårlig, hjelper det å kombinere det med punkt 4.
Unsplash

iLivet

iLivet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.