Gud har en fantastisk plan med livet ditt

Gud har en fantastisk plan med livet ditt

Det er likevel ikke sikkert at Gud ser for seg det samme som vi gjør.

Livet

Livet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.

Siden du trykket inn på denne saken, er det en god sjanse for at du enten er litt opptatt av Gud, ditt eget liv eller bare utrolig fan av ordet «fantastisk». Eventuelt en kombinasjon av alle tre. Velkommen skal du uansett være.

Kanskje du en gang har blitt fortalt at «Gud har en fantastisk plan med livet ditt», og tenkte: «Så bra, da! Det var gode nyheter.» Nøyaktig hva det vil si, er ikke så lett å vite. Om man ikke får høre noe mer enn akkurat det, begynner hjernen fort å fylle inn de tomme feltene med det vi selv tenker er fantastisk.

Jeg tror Gud har andre og bedre tanker enn vi har.

Egen vinning

En person som ikke tror på Jesus, vil gjerne tenke at den planen er den samme som man har selv, for den er jo helt fantastisk! Mer penger, slik at man har frihet til å kjøpe nesten hva man vil. Bedre helse, for man har kjent det litt i ankelen eller skulderen i det siste, og det er ikke noe særlig. Drømmejobben. At alt skal ordne seg og gå på skinner.

Vi har gleden av å få være en liten brikke i den store helheten

Slik kan også vi som tror tenke. Selv om vi kjenner Gud, tror jeg vi i altfor stor grad ofte lar oss forme av samfunnet, framfor samfunnet med Gud. Når man tross alt har stått på i kirken og vært trofast mot Gud en stund, så hadde det jo ikke vært feil at det kom noen velsignelser fra Gud etter hvert. Såpass fortjener man nesten, kan man tenke – men det blir feil. Vi er aldri i en posisjon der vi kan kreve det av Gud.

Framgang for Guds rike

Det trenger heller ikke å være ambisjonene du har for ditt eget liv. For hva om Gud har en fantastisk plan om å bruke akkurat meg for at folk skal komme til tro? Det hadde jo vært fantastisk. Jeg ønsker jo at Guds rike skal vokse seg større. Ja, kanskje det rett og slett er gjennom meg det virkelig skal blomstre?

Alle kan ikke bli den nye Billy Graham. Det er ikke sikkert det blir så spektakulært, alt du tar i, men for Gud er det helt fantastisk når bare én kommer til tro.

Jeg sier dere: På samme måte blir det større glede i himmelen over én synder som vender om, enn over nittini rettferdige som ikke trenger omvendelse. (Lukas 15,7)

Gud har gitt oss sine gaver slik han fant det for godt, til oppbyggelse for fellesskapet og utbredelse av den kristne kirke. Vi har gleden av å få være en liten brikke i den store helheten, men for mye fokus på egne ambisjoner og egen rolle, kan gjøre det vanskelig å glede seg over andres vellykkede tjeneste. Ikke glem at vi er på samme lag!

Gud har en annen plan

Forståelsen vår av at Gud har en fantastisk plan med livene våre, er mer amerikansk enn bibelsk, frykter jeg. Om vi leser Bibelen, leser vi først og fremst om en helt annen fantastisk, overmåte god plan Gud har for oss.

Det er at Gud er enormt tålmodig med oss, så flest mulig skal omvende seg fra synden og tro på Jesus Kristus. Han vil holde oss fast, bevare oss og føre oss hjem til seg. Det er hans viktigste plan med ditt og mitt liv.

Lightstock

Livet

Livet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.