Bekymringer er veldig vanlig – og veldig slitsomt

Bekymringer er veldig vanlig – og veldig slitsomt

Du kan få reise enklere ved å stole på at Gud vil bære den byrden du aldri var ment å bære.

Guttesnakk

På «Guttesnakk» tar vi opp ting som kan være ekstra interessant for gutter.

Jeg vil starte å fortelle deg noe personlig. En av mine største bekymringer i mange år. Noe som har skapt mange søvnløse netter og stressfulle øyeblikk. Noe som har fått pulsen min til å stige og svetten til å renne i bøtter og spann.

Det grufulle matematikkfaget!

Panikk for matte

Hver gang matematikk sto på timeplanen fikk jeg litt panikk. Jeg kan huske at jeg satt i klasserommet på pulten min og stirret på matteboken som om den skulle vært en roman skrevet på kinesisk. Det føltes som at jeg ikke forstod noen ting!

Jeg hadde null selvtillit i dette faget, og før hver eneste mattetime snakket jeg meg selv ned. Før timen hadde startet var jeg overbevist om at det var håpløst, og bekymringene strømmet på når prøvene nærmet seg.

Vanlig å bekymre seg

Jeg tror nok at vi alle kjenner oss igjen i dette med bekymring. Matteprøve er nok kanskje ikke det verste, men jeg er ganske sikker på at vi alle har ulike former for bekymringer i livene våre.

Barn, ungdom, voksne og eldre har i ulik karakter – og ulike felt noe vi bekymrer oss for.

Bekymringene i livene våre kan sammenliknes med en tung ryggsekk som vi går å bærer på.

Det å bekymre seg er helt vanlig og normalt hos oss mennesker. Også hos oss gutter!

En sekk med bekymringer

Bekymring og frykt kan være med på å styre hverdagen vår. Det kan være retningsgivende for hva vi bruker tid og krefter på.

Og om vi gutter isolerer oss selv med følelsene våre, vil de virke enda større og slitsomme.

Bekymringene i livene våre kan sammenliknes med en tung ryggsekk som vi går å bærer på – full av byrder.

Du er ikke alene

Heldigvis sier Bibelen noe som kan hjelpe oss til å leve lettere. Bibelen taler nært og konkret om at det faktisk finnes noen som ønsker å ta imot våre bekymringer og uro. En som ikke ønsker at vi skal bære de alene. En som gjør det helt gratis. En som elsker oss høyere enn noen andre. Hans navn er Jesus!

Vær ikke bekymret for noe! Men legg alt dere har på hjertet, fram for Gud. Be og kall på ham med takk. Og Guds fred, som overgår all forstand, skal bevare deres hjerter og tanker i Kristus Jesus.
Filipperne 4,6-7

Gud ønsker å fortelle at vi ikke trenger å gå gjennom tunge tider med bekymringer, uro og frykt alene. Det står at vi skal legge fra oss bekymringene hos Gud. Det står faktisk at vi skal, som en baseball, kaste alt på Han.

Og kast all deres bekymring på ham, for han har omsorg for dere.
1 Peter 5,7

En enklere reise

Tenk så nydelig! Jesus har omsorg for oss, og inviterer oss til å dele våre liv og tanker med Han. Det vil si ikke bare våre gleder og lykke, men også alle våre bekymringer og sorg.

Vår Far i himmelen er interessert i hvert aspekt av våre liv – på det grunnlaget at Han elsker oss så utrolig høyt! Du kan få reise enklere ved å stole på at Gud vil bære den byrden du aldri var ment å bære.

Når du legger det du har på hjertet frem for Gud, kan du få erfare en fred som er helt uforståelig og som vil holde hjertet og tankene festet på Jesus.

Josue Bieri / lightstock

Guttesnakk

På «Guttesnakk» tar vi opp ting som kan være ekstra interessant for gutter.