5 tips til hvordan du kan oppmuntre andre

5 tips til hvordan du kan oppmuntre andre

Sjekk ut hva DU kan gjøre for å glede noen i dag.

Livet

Livet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.

Vi vet hvor glad vi blir når noen gir oss positiv oppmerksomhet, men vi er kanskje ikke alltid så flinke til å gjøre det samme mot andre.

Bibelen er for øvrig full av oppmuntringer om at vi skal gjøre godt mot hverandre.

Elsk hverandre inderlig som søsken, sett de andre høyere enn dere selv. (Rom 12,10)

Godhetsuka

I dag (15.mars) frem til 19.mars, arrangerer Laget NKSS godhetsuka. Så hva passer vel bedre enn å ha litt ekstra fokus på hva vi kan gjøre for andre denne perioden?

Det er ikke bare den som mottar godhet som blir glad, man blir faktisk veldig glad selv av å glede andre. Det er rett og slett en vinn-vinn-situasjon!

Dette vil du ikke gå glipp av! Join godhetsuka og sjekk ut disse tipsene:

 

5 tips til hvordan du kan oppmuntre andre:

 

1. Send oppmuntring på døra

Hva er vel bedre enn å bli overrasket med frokost på døra? Det behøver ikke være bursdag for at man skal gjøre dette.

Det finnes flere tjenester som leverer ulike produkter på døra: frokost, kaffe, blomster, søtsaker, gavekort osv…

Hvis du synes det er litt dyrt kan du slå deg sammen med noen, eller eventuelt levere noe på døra selv – og kanskje si hei samtidig?

 

2. Ta kontakt

Dette punktet er helt gratis og kanskje det mest effektive: ta kontakt.

Og hvis du virkelig ønsker å oppmuntre noen – send et håndskrevet brev.

Ring en venn du ikke har pratet med på en stund. Det kan være litt skummelt, men prøv å tenke hvis vedkommende hadde gjort det samme mot deg. Du hadde garantert blitt glad av en slik telefon. Har dere ikke snakket på en stund, har dere også mye nytt å fortelle.

Hvis du ikke er en «snakker» funker det fjell å sende melding også! Det kan være så enkelt som «Hei! Lenge siden sist! Trives du i Trondheim? Hvordan går det på astronaut-studiet du begynte på?», og vipps så er en hyggelig samtale i gang.

Og hvis du virkelig ønsker å oppmuntre noen – send et håndskrevet brev. Hvem hadde vel ikke blitt glad for det? Her kreves det nok litt mer innsats og du må regne med å betale noen kroner for frimerker.

 

3. Utvid vennehorisonten din

Se rundt seg om det er noen, enten i klassen eller andre steder, som ikke har noen å henge med. Gå bort og inviter til å henge med de du er sammen med.

Ikke la det være et hinder at personen er veldig annerledes enn deg, og at «like barn leker best». Det er fort gjort at vi holder oss mest til folk som er like som oss selv, men det er berikende å bli kjent med folk som er forskjellige fra oss.

(Dette er kanskje ikke den beste tiden for å henge med mange nye mennesker, men med litt avstand og uteaktiviteter er det mye som går.)

 

4. Overrask med tjenester

Enten du er hjemme hos familien din, i kollektivet eller på internatskolen – gjør en tjeneste du ikke har blitt bedt om å gjøre, og som kan glede de rundt deg.

Du kan overraske med matlaging, vaske og/eller støvsuge bilen/huset/rommet, vaske klær, plukke søppel, gå ut med søppel osv…

Her gjelder det å være kreativ!

 

5. Vis godhet til noen på gata

Vær vennlig mot noen som sitter på gata. Kjøp kaffe/mat til dem. Ta deg tid til å smile og si «hei» (dette gjelder for øvrig mot alle mennesker til enhver tid. Et smil og et «hei» kan bety utrolig mye). Sett deg ned og hør hvordan de har det.

Det nærmer seg også påske, så kanskje hadde det vært en idé å fylle et stort påskeegg med snop, ullsokker og noen oppmuntrende ord?

 

Det trenger ikke koste mye å glede andre. Hvem trenger din oppmuntring i dag?

 

Bibelteksten er fra Bibel 2011 © Bibelselskapet.

Unsplash

Livet

Livet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.