15 hobbyer alle kristne ungdommer bør teste ut

15 hobbyer alle kristne ungdommer bør teste ut

Har du husket å stalke flørten på bibelappen for å sjekke om hun har riktig teologi, eller skal du starte å spille de bibelske instrumentene harpe og kastanjetter?

Livet

Livet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.

En hobby er en foretrukket aktivitet på fritiden som barn eller voksne engasjerer seg i, ofte nok til å kunne utvikle visse ferdigheter.

Livet kan fylles med så mangt, men i disse tider er det altfor lett at fritiden går bort i serier og scrolling på sosiale medier. Vi i iTro vil hjelpe deg med å fylle tiden med noe som er enda mer meningsfylt. Med disse hobby-tipsene trenger du neppe å kjede deg igjen.

6 oppbyggelige hobbyer

1. Stalk flørten din på bibelappen

Dette er viktig for å se om ho/han har riktig teologi. Når du først har fått en match i bibelappen må du sørge for å alltid ha høyere streak med bibelappen enn du har med bestevennen din på snap. Nå som du allerede er inne i appen skader det heller ikke å lese et eller flere kapitler i Bibelen daglig. 

2. Syng «O, du som metter» høyt hver dag i lunsjen

Uansett sted, uansett hvem du er med og uansett humør.

3. Lær deg flere bibelvers utenat

Nå er tiden inne for å lære noe annet enn “Jesus gråt” og Johannes 3,16. Det finnes mange andre flotte og trosstyrkende vers i Guds ord. Er du av den vågale typen kan vi jo utfordre deg på å lære Bibelens lengste bibelvers; Ester 8,9.

4. Kjøp Kenya-armbånd og alpakka-genser

Reis til Kenya (når det blir lov) og kjøp et fint masai-armbånd med Kenya-flagget. Ha det på 24/7 når du kommer hjem igjen til Norge slik at du fjerner enhver tvil om at du er en ekte misjonsgutt/jente. Eventuelt kan du reise til Bolivia og kjøpe deg en strikket genser av alpakka-ull. Bruk den til enhver tid når du er tilbake i Norge, også sommerstid.

5. Buktaling

Dette er en hobby som også bør utforskes av enda flere unge kristne. Mange av oss er kjent med Chris og Øystein, men vi trenger flere kristne som bruker buktaling til å fortelle om Jesus. En av nådegavene er jo tungetale, men kanskje din gave er buktaling?

6. Lær deg å spille bibelske instrumenter

Her kan vi eksempelvis nevne harpe, lyre, fløyte, trommer, horn, sitar, lutt, sekkepipe, trompet, symbaler eller kastanjetter.

8 spennende hobbyer (med advarsler)

Disse hobbyene er også til å anbefale, men iTro fraskriver seg alt ansvar om de gjennomføres.

7. Jobb i gjenbruksbutikk og snikspis gratis vafler

(Advarsel: Kan ende opp med å fylle huset med gjenbruksting som ser kule ut der og da, men som du egentlig ikke trenger.)

8. Online gudstjeneste på bakerste rad

Inviter lovlig antall venner på besøk og finn frem en digital gudstjeneste på TVen. Sett deretter frem fire rader med harde bedehus-stoler foran TVen, sett deg så på bakerste rad og nyt gudstjenesten i god bedehusånd. Sørg også for at kirkekaffen er klar til møtet er over, hvis du virkelig skal minske savnet av å kunne møtes fysisk på møter. (Advarsel: Anbefales ikke når korona er ferdig.)

9. Lær deg å gå vannet

Spesielt hensiktsmessig hobby å ha i disse kalde vintertider. (Advarsel: Anbefales ikke og gjøres om sommeren).

10. Gå ut i båt for å fiske og kast konstant garnet eller fiskestanga ut på den høyre siden

Ta deretter med deg fangsten og gjør som Jesus – stek fisken på bålet og nyt et godt måltid fisk sammen med vennene dine. (Advarsel: Vi kan ikke garantene at det fører med seg like stor fangst som i Johannes 21,1-14.)

11. Arranger et mesterskap i stolbæring

Sett opp en turnering der to og to møtes, der den som bærer flest stoler på en gitt strekning går videre, helt til en står igjen som den store vinneren. Dette er også et veldig godt sjekketriks. (Advarsel: iTro dekker ikke penger knyttet til kiropraktortimer grunnet overbelastningen dette medfører.)

12. Gutte-strikking

Er du ei kristen jente har du mest sannsynlig bare hjemmestrikka gensere i skapet. Nå utfordrer vi guttene til å ta opp denne flotte kristne hobbyen. (Advarsel: Kan føre til strikkepress på bibelskoler og kristne internatskoler.)

13. Finn fram et egnet panel og arranger en blindtest av potensielle kjeks til kirkekaffen

Gi poengsum etter smak og konsistens. Samlet poengsum blir den nye kirkekaffe-kjeksen! (Advarsel: Uavhengig av hvilken kjeks som vinner, kommer det likevel til å bli servert den gode gamle klassikeren First Price vaniljekjeks med krem.)

14. Bak kristne bakevarer

Eksempelvis: Usyret kjekskake, fikenkaker, rosinkaker, byggkaker, og usyret brød. Disse bakevarene passer ekstra godt med Ananias-smoothie. (Advarsel 1: Oppskriften til disse kakene har dessverre ikke blitt bevart i de bibelske manuskriptene vi har tilgang på. Advarsel 2: Steker du byggkaker på den bibelske måten skal de stekes på menneskemøkk. Dette er ikke noe iTro anbefaler.)

1 hobby med evig betydning

Vi skulle gjerne hatt enda flere hobbyer under denne overskriften, men vi får klare oss med én denne gangen. Den er derimot veldig viktig.

15. Evangelisering

Alt for mange kristne liker å snakke om å fortelle om Jesus, men prioriterer ofte alle andre hobbyer foran dette. Det betyr ikke at det er galt å teste ut de andre hobbyene, men vi må ikke glemme befalingen Jesus har gitt oss. Vi skal være vitner om det vi har sett og hørt, og være med å gjøre disipler fra alle verdens folkeslag!

Hvis du velger å gjennomføre noen av disse flotte hobbyene, så send oss gjerne en oppdatering på Instagram. Har du andre forslag til hobbyer kan du kommentere dem i kommentarfeltet!

bialasiewicz

Livet

Livet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.

En hobby er en foretrukket aktivitet på fritiden som barn eller voksne engasjerer seg i, ofte nok til å kunne utvikle visse ferdigheter.