LEVENDE TRO

LEVENDE TRO

iTro og NLM ung lager bibelgruppeopplegget Levende Tro hvert semester. Her finner du det du trenger for å lede en samling i bibelgruppa.

Levende Tro er et bibelgruppeopplegg laget av iTro.no og NLM ung. Annenhver mandag fra starten av hvert semester (begynnelsen januar og midten av august) publiserer vi opplegget til en av samlingene her på iTro, slik at du kan bruke det i din bibelgruppe.

I Levende Tro får du det du trenger for seks samlinger (tenkt til bruk på høsten) og åtte samlinger (tenkt til bruk på våren) med utgangspunkt i ulike bøker i Bibelen eller tematikk. Hver samling består av bibeltekst, forslag til en lovsang dere kan lytte til, en kort tekst basert på tema i bibelversene og spørsmål til samtale.

I heftet er det også plass til å notere både svar, tanker og bønneemner. Tekstene er skrevet av Maria Celine Lundeby, ungdomskonsulent i NLM ung og Olof Edsinger, lederutviklingskonsulent i NLM ung og generalsekretær for Svenska Evangeliska Alliansen.

Hvis du ønsker å kjøpe hele opplegget samlet, selger NLM ung Levende Tro-heftene for en billig penge: Kun 20,- per hefte + porto.

Vi har foreløpig gitt ut følgende hefter:

 1. Kolosserbrevet – åtte samlinger, Maria Celine Lundeby
 2. Jeg Er – seks samlinger, Maria Celine Lundeby
 3. Romerbrevet – åtte samlinger, Olof Edsinger
 4. Treenigheten – seks samlinger, Olof Edsinger
 5. Bergprekenen – åtte samlinger, Maria Celine Lundeby

Bestill hefter til din bibelgruppe her. Heftene koster 20,- pr stykk, pluss porto.

Levende Tro er lagt opp på denne måten

 • Takk og be: Start gjerne hver eneste samling med å takke og be for det dere skal dele i kveld, og lovpris Gud for den han er.
 • Les bibelteksten: Deretter kan dere lese bibelteksten hver for dere og gjerne bruke litt tid på å notere om det er noe som treffer dere, eller noe dere lurer på hva betyr.
 • Hør på sangen: Vi har satt opp et sangforslag til hver samling. Denne finner du for eksempel på Spotify, og vi foreslår at dere kan høre på sangen etter at dere har lest bibelteksten.
 • Les teksten:  Etterpå kan en lese teksten fra opplegget høyt.
 • Samtale: Snakk sammen om spørsmålene. Hvis dere sporer av fra spørsmålene eller ikke rekker gjennom alle – ikke bli stressa av det. Bibelgruppa er til for dere, og spørsmålene er ment å være en hjelp til samtalen. Ett av spørsmålene til hver samling er merket «Prøv å sette ord på det du tror på». Disse spørsmålene er tenkt å gi hjelp til å forklare troen med egne ord, slik at du også kan øve deg på å fortelle det videre til andre som ikke kjenner Jesus ennå.
 • Be for hverandre: Til slutt er det fint å kunne dele konkrete bønneemner og be for hverandre.

Her finner du alle samlingene som er publisert hittil.