Welcome! app lansert i Norge

Welcome! app lansert i Norge

Å bli kjent med en flyktning har aldri vært lettere.

Nyheter

Appen «Welcome!» skal gjøre hverdagsintegrering lettere. Sjekk ut nettsiden til appen her

20.000 svensker har lastet ned en app som skal gjøre det lettere å integrere flyktninger som kommer til landet. Nå har appen også blitt lansert i Norge.

For å komme i kontakt

Det er den kristne tankesmien Skaperkraft som har jobbet for å få appen på plass i Norge. I dag tidlig var Randi Espegren, som er tilknyttet tankesmien, på God Morgen Norge og fortalte om appen.

– Ønsket er å gjøre det lett for flyktninger og nordmenn å komme i kontakt. Jeg tror veldig mange nordmenn ønsker å gjøre noe, men terskelen er kanskje høy. Her har vi et ønske om å skape en plattform som gjør det helt enkelt for nordmenn å komme i kontakt. Nå kan alle være med å bidra, sier hun.

NY APP: Randi Espegren på God Morgen Norge. Foto: Screenshot fra God Morgen Norge.

Appen har flere forskjellige funksjoner. Blant annet er det en slags «vegg» man kan legge ut generelle poster på. Det kan være en flyktning som har et spørsmål om norsk kultur som han eller hun gjerne vil ha besvart, eller det kan være en nordmann som inviterer til middags- eller kaffebesøk.

Artikkelen fortsetter under videoen. 

Last ned nå

Det er også mulig å opprette diverse arrangementer, og en chattefunksjon i appen gjør det enkelt å opprettholde kontakten man har fått.

– Ønske med appen er at folk skal knytte langvarige relasjoner. Jeg tror at gjennom blant annet denne chatten kan man snakke med folk og finne ut om man har noen felles interesser.

Synes du dette hørtes ut som en god måte å bli kjent med flyktninger på? Last ned Welcome! app i App Store eller Google Play!

Skaperkraft.no

Nyheter

Appen «Welcome!» skal gjøre hverdagsintegrering lettere. Sjekk ut nettsiden til appen her