5 forslag til bibelleseplaner

5 forslag til bibelleseplaner

Fem forslag til deg som er usikker på hvilke bibeltekster du skal lese under kampanjen "Bibelglede i mars".

Bibelglede i mars

Bibelglede er en kampanje som begynner 1. mars, der vi leser 30 minutter i Bibelen hver dag i 30 dager. Kampanjen er åpen for alle, og du kan bli med ved å melde deg på facebookarrangementet «Bibelglede i mars 2016».

Hvis du skal være med på facebookarrangementet Bibelglede i mars står du selvsagt helt fritt til å lese akkurat hva du vil i Bibelen. Men ønsker du å følge et fast opplegg, kommer det her fem forslag til bibelleseplaner, og i tillegg en tekst om bibelmemorering.

Kanskje er du interessert i lese hvorfor Maria og Marianne startet opp «Bibelglede i mars»?

Bibelen basic

Denne planen er for deg som ønsker å få i gang bibellesinga, men som kanskje ikke rekker å lese 30 minutter hver dag. Ved å følge denne planen får du en oversikt over innholdet i Bibelen, med ett kapittel hver dag.

Last ned planen: Bibelen basic

30 dager med Jesus i Det gamle og nye testamentet

Denne planen er for deg som ønsker å se hvordan Jesus blir omtalt i Det gamle testamentet (forbilde) og i Det nye testamentet (fullendelse). Passer godt å lese nå før påske og gjennom påsken.

Last ned planen: GT og NT – forbilde og fullendelse

30 dager med Jesus i evangeliene

Hvem er Jesus? Denne leseplanen går kronologisk gjennom mange av hendelsene i Jesu liv og undervisningen hans, og du får dermed et innblikk i hvem han er og hvorfor han er sentrum i Bibelen.

Last ned planen: 30 dager med Jesus

30 høydepunkter fra Bibelen

Denne bibelleseplanen tar deg med på mange forskjellige høydepunkt gjennom Bibelen. Alt fra skapelsen til Jesu liv og frelsesverk, og ikke minst: alt i mellom! Ved å ta i bruk denne planen vil du få lest i mange forskjellige bøker og bli godt kjent med Bibelen. Det tar kanskje ikke alltid 30 minutter å lese tekstene som er satt opp, men da er det bare å lese videre i teksten du er i.

Last ned planen: 30 høydepunkter fra Bibelen

Apostlenes gjerninger og brevene i NT

Denne leseplanen går gjennom Apostlenes gjerninger og alle brevene i Det nye testamentet (pluss Johannes’ Åpenbaring) i kronologisk rekkefølge. Det vil si at du leser Apg med brevene innimellom (og etterpå) på de tidspunktene de ble skrevet (så langt vi kan vite det). På denne måten får du et bedre bilde av historien i Det nye testamentet.

Last ned planen: Apostlenes gjerninger og brevene i NT

Bibelmemorering

Memorering av bibelvers er en flott hjelp og mulighet til å utdype vennskapet med Jesus, og øke vår bibelglede. Navigatørene har laget noen tips om hvorfor og hvordan memorere bibelvers, hentet fra bibelmemoreringskurset Ordet i hjertet.

Last ned: Bibelmemorering

En stor takk til Sverre Bøe, Hans Johan Sagrusten, Lars Olav Gjøra, Bibelleseringen og Navigatørene som har laget bibelleseplanene og memoreringstipsene.

Bibelglede i mars

Bibelglede i mars

Bibelglede er en kampanje som begynner 1. mars, der vi leser 30 minutter i Bibelen hver dag i 30 dager. Kampanjen er åpen for alle, og du kan bli med ved å melde deg på facebookarrangementet «Bibelglede i mars 2016».