5 måter å unngå at kristenlivet havner på tørk i ferien

5 måter å unngå at kristenlivet havner på tørk i ferien

iTro gir deg tips til åndelig kosthold i sommer.

Tips og triks

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og har en overflod av mer eller mindre fornuftige råd til enhver anledning.

I denne saken får du tips som kan være til hjelp for å unngå åndelig sommertørke.

I blant kan vi høre noen snakke om at «sommeren kan så fort bli en åndelig tørketid». Jeg tenker at det ikke trenger å bli slik selv om sommeren er annerledes, og våre rutiner og planer også ofte er det.

Sommerferien er en ypperlig tid til å være litt kreativ i det åndelige kostholdet. Hvem har sagt at sommeren trenger å bli som en ørkenvandring i Sahara? Du har jo tross alt bedre tid til det meste i ferien enn resten av året. Og kanskje kan du til og med få inn noen gode vaner?

Det som i alle fall er helt sikkert, er at Gud lengter etter å møte deg.

Her får du noen tips som forhåpentligvis kan være til hjelp:

1) Hør en podcast

Det som er så fint med en podcast, er at du kan høre den nesten hvor som helst. I alle fall så lenge du har med smarttelefonene din (hvis du har det, da).  Podcasten kan passe inn både på fjelltur, stranda, bussen, flyet, senga eller, ja, du forstår.

Hvis du har iPhone, kan du i Podcaster-appen (Apple) søke opp «iTro.no». Der vil du finne mer enn 140 bibeltimer, kveldsmøter og seminar fra flere år med Frontline og UL. Har du Android-telefon kan du søke opp iTro i Soundcloud-appen (Google Play) eller søke opp en annen podcast-app i Google Play.

Ukens tips er en av bibeltimene fra UL 2014 med Hans Arne Sanna, Hildegunn Haugen og mest Robert Lilleaasen (ja, alle tre i en bibeltime).

Saken fortsetter under podcasten. 

PS: Det finnes mange bra podcaster. Her gir iTro deg en liten podcast-oversikt.

2) Les en bok

En god bok å anbefale er Nådens gåte av Philip Yancey.  For et par år siden skrev iTro-journalist Nils Kåre Bøe dette om boken på iTro:

«I boken forteller han ulike historier om nåde, tilgivelse og nådeløshet. «Det eneste som er hardere enn tilgivelse, er alternativet» skriver han. En gang sa Egil Svartdahl: «Istedenfor å lese mange dårlige bøker, leser jeg heller noen gode bøker flere ganger. En slik bok er Nådens Gåte.»»

Kjøp boken på Lunde/Luther Forlag, i din lokale kristne bokhandel, eller last den ned på Kindle.

3) Oppdag ny kristen musikk

På iTro.no anmelder vi kristen musikk i ny og ne under kategorien Kultur og Hørt. Et album vi har anmeldt er A Live Worship Experience av Casting Crowms – et album med gode tekster.

.Ellers kan du sjekke ut en Spotify-spilleliste med de 25 mest populære kristne sangene i USA om dagen.

4) Bruk en bibelleseplan fra YouVersion

YouVersion-appen finner du ulike bibeloversettelser, bibelleseplaner og andakter gratis. Mitt tips er å sjekke ut litt ulike anbefalinger her, og velge en leseplan etter et tema du er opptatt av for tiden.

Apple og Android

LES: 7 grunner til å lese i Bibelen

5) Reis på en festival

2.-6.august 2016 har du muligheten til å få med deg årets UL i Randaberg. Ta turen og opplev åndelig fellesskap, god forkynnelse, lovsang, konserter, smågrupper og aktiviteter sammen med tusenvis av andre. Dette vil du ikke gå glipp av!

 

Tips og triks

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og har en overflod av mer eller mindre fornuftige råd til enhver anledning.

I denne saken får du tips som kan være til hjelp for å unngå åndelig sommertørke.