Gud er midt i dritten

Gud er midt i dritten

Justin Bieber og jeg tror på samme Gud. Han som ikke har forlatt oss, men som har valgt å være sammen med oss midt i vår brutale, vonde verden.

Kommentar

Denne kommentaren er skrevet av NLM ungs ungdomskonsuelt Maria Celine Lundeby. Det er en refleksjon over Justin Biebers utsagn på minnekonserten for terrorofrene i Manchester i mai.

På minnekonserten etter terroren i Manchester for to uker siden, opptrådet Justin Bieber. Det han sa der traff meg som et slag i magen, på en god måte. Der fikk du sagt det, tenkte jeg. Og hviska et takk til Gud.

”God is good in the midst of darkness. God is good in the midst of evil. God is in the midst.”

Gud er god, midt i mørket. Gud er god, midt i det onde. Gud er midt i det. Kan det ikke oversettes omtrent sånn? Gud er midt i dritten!

Den Gud jeg tror på har ikke trukket seg bort fra oss. Han har ikke forlatt oss. Vår Gud har strukket ut sin hånd, og kommet så nærme oss som det er mulig. Gjennom at vi tror på Jesus har vi fått Den hellige ånd, Gud sjøl, inn i oss. Og Gud har lova å aldri gå fra oss. Han er her med oss. Midt i dritten.

(Saken fortsetter under filmen)

Midt i verden

Verden suger. Det er terror, det er ondskap, det er mørke og uendelig mye smerte. Gud ser det og han gråter med oss.

Vi lever i denne verden, og vi venter på at vi skal få tilbringe evigheten sammen med Han, der det ikke er sorg eller skrik eller smerte. Mens vi venter, venter Gud sammen med oss.

Det er ikke alltid vi ser Ham, men vi har en å rope til, vi har en som bryr seg, vi har et håp for evigheten som gir håp inn i det meningsløse her og nå.

Sinne er lov

Vi skal få lov å bli sinte, så sykt sinte, på all den ondskapen som rammer folk. Også slår det meg – når jeg hater terror og sykdom og egoisme og fiendskap så mye, hvor mye hater ikke Gud det?

Jesus har kjempa kampen mot han som er ondskapens herre, djevelen. Og Jesus vant den kampen! Jesus er sterkere enn mørke og død. Jesus er verdens lys, han er Livet.

Og Gud, han er her sammen med oss. Midt i dritten! Rop og hyl og skrik til han. Be han komme snart og hente oss. Ba han fylle deg med håp om at han ser oss, at han bryr seg, at han elsker oss – og hater ondskapen. Gud er her. Takk og lov!

PS: Visste du at Justin Bieber posta ”Jeg følger Jesus” på sin instagramkonto for et par uker siden? Visste du at han ofte går på Hillsong-gudstjenester? Visste du at han snakker om troen sin på Jesus ganske ofte nå for tida?

Justin Bieber tror på Jesus, og nåden Gud tilbyr oss dekker over alle hans feiltrinn, på samme måte som den dekker over alle våre – selv om vi heldigvis ikke trenger å vise de til hele verden, slik han måtte. Takk gjerne Gud for at han bruker Bieber til å peke på Ham som gir håp til verden, og be om at han må få bli bevart i troen.

Kommentar

Denne kommentaren er skrevet av NLM ungs ungdomskonsuelt Maria Celine Lundeby. Det er en refleksjon over Justin Biebers utsagn på minnekonserten for terrorofrene i Manchester i mai.